Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoPřešlap s následky
DĚČÍN – Děčínští policisté od poloviny letošního prosince pátrali po zlatých špercích, jejichž ztrátu ocenila jejich majitelka na částku přesahující dvaačtyřicet tisíc českých korun. Ze šperkovnice zmizely prsteny, přívěšky, řetízky a náušnice ze žlutého kovu. Jak se v průběhu policejního prověřování ukázalo, za jejich zmizením stojí sedmadvacetiletý muž z Děčína. K zoufalému kroku se uchýlil z důvodu nedostatku finančních prostředků. Policisté muži ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody.

Postrádá portmonku
DĚČÍN – Děčínští policisté od Štědrého dne pátrají po černé kožené peněžence, kterou měl oznamovatel naposledy u sebe o den dříve. K její ztrátě došlo pravděpodobně v Duchcovské ulici v Děčíně V případě jejího nálezu ji neváhejte odevzdat na nejbližší policejní oddělení či k rukám jejího majitele. Uvnitř ztracené portmonky se nacházely platební karty, osobní doklady a finanční hotovost v české i cizí měně. Ztráta se vyšplhala k devíti a půl tisícům českých korun. Vánoční nepříjemnost šetří policisté z Obvodního oddělení policie v Děčíně s ohledem na přečin zatajení nálezu.

Zboží nezaplatil
DĚČÍN – I o vánocích čelili strážci zákona krádežím zboží v nákupních centrech. Během odpoledne Štědrého dne zaznamenali přečin krádeže v obchodě nedaleko hlavního vlakového nádraží. Tamní zákazník sáhl po drogistickém zboží v hodnotě 240,- Kč. Bohužel jej nezaplatil, a tak posléze čelil nejen ostraze obchodu, ale také sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Vánoční dárek má podobu zkráceného přípravného řízení… Nezaplacené zboží bylo vráceno zpět na prodejnu.

Samozvaný umělec
DĚČÍN – Zástupci železniční společnosti řešili pětadvacátého prosince letošního roku posprejovaný vagon. Podmokelští policisté vyjížděli do zdejšího kolejiště, kde bylo odstaveno několik vagónů. Jeden z nich získal během vánočních svátků barevnou ozdobu. Samozvaný umělec vylepšil odstavenou vlakovou soupravu několika nápisy. Rasový či hanlivý podtext z něj nečiší. Škoda byla předběžně odhadnuta na necelých šest a půl tisíce českých korun. Případ šetří policisté s ohledem na přečin poškození cizí věci.

Nemohl odjet
ČESKÁ KAMENICE – Majitel Škody Octavie třetí generace se potkal během vánočních svátků s nepříjemnou zkušeností. Svůj vůz nechal během vánočních svátků odstavený na neoploceném pozemku v Kytlicích na Českokamenicku. Sedmadvacátého prosince si všiml, že vůz je postaven na dlažebních zámcích a chybí všechny kola. Letos zakoupené pneumatiky na ALU discích jsou pryč. Škoda se pohybuje kolem dvanácti tisíc českých korun. Případ šetří českokameničtí policisté s ohledem na přečin krádeže.

Děčín 28. prosince 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín