Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoJednou nestačilo
RUMBURK/VARNSDORF – Rumburští policisté zastavili devětadvacátého listopadu letošního roku večer osobní vůz projíždějící Rolnickou ulicí v Rumburku. Řidiče uvnitř vyzvali k předložení potřebných dokladů. Po chvilce se ukázalo, že muž za volantem má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel do února příštího roku. Jedno upozornění zřejmě nestačilo, jelikož kolegové z Varnsdorfu vůz zastavili ještě prvního prosince v ulici Vojtěcha Kováře ve Vransdorfu. Scénář se opakoval. V současné chvíli se muž kromě zákazu řízení bude potýkat také s přečinem maření výkonu úředního rozhodnutí, který jej může připravit až o tři roky pobytu na svobodě.

Vycucaná nádrž
ŠLUKNOV – Místní policisté přijali v pondělí třicátého listopadu letošního roku oznámení zástupce soukromé společnosti, kterou pravděpodobně někdo připravil o dvě stě listrů motorové nafty. Z odstaveného vozu v Císařském zmizelo během předchozí noci kromě nafty také nářadí. Škoda se pohybuje kolem čtrnácti tisíc českých korun. Případ šluknovští strážci zákona prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Shání se po autě
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – V září letošního roku zapůjčil v dobré víře svůj vůz. Se známým se dohodli, že po dvou měsících jej bude mít nazpět. Dva měsíce utekly jako voda a auto nikde. Majitelův telefon vyzvání do prázdna a majetek v hodnotě čtyřiceti tisíc českých korun je k nenalezení. Do případu se vložili benešovští policisté a oznámení prověřují s ohledem na přečin neoprávněné užívání cizí věci.

Kde pak je?
VARNSDORF – Volně odložený mobilní telefon zn. iPhone 5 S přilákal zřejmě nechtěnou pozornost. Jeho majitel jej nemůže od poloviny října letošního roku najít. Zanechal jej položený na prodejním pultu ve varnsdorfské prodejně, kde jej později již nenašel. Šestitisícová škoda přiměla policisty oznámenou nepříjemnost začít prověřovat s ohledem na přečin krádeže.

Dočkají se?
DĚČÍN – Děčínští strážci zákona v těchto dnech prověřují okolnosti sjednané smlouvy o díle, prostřednictvím které mělo dojít k výměně oken. Původní dřevěná měla být v průběhu letošního roku vyměněna za nová, plastová včetně parapetů, v jednom z děčínských domů. Zakázka byla podpořena uhrazením částky ve výši třicet tisíc českých korun. Oslovená firma však svým závazkům zřejmě do současné chvíle nedostála. Policisté případ prověřují s ohledem na přečin podvodu.

Postrádáme krbovky
VELKÝ ŠENOV – Zástupce firmy působící v místním regionu se obrátil na velkošenovské policisty s podezřením na nekalost. Její podstatou má být přečin krádeže, ke které mělo dojít v místní nemovitosti na začátku letošního prosince. V místnosti pro zaměstnance chybí krbová kamna v hodnotě osmi a půl tisíce českých korun…

Děčín 3. prosince 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín