Rubriky
Sport Zprávy

Preview před utkáním USK Praha – BK ARMEX Děčín

bk-decin-vs-nh-ostravaHráči BK ARMEX Děčín se v sobotním 18. kole Kooperativa NBL představí na hřišti USK Praha. Oběma sokům ve středečních mačích skončily jejich vítězné šňůry. Který z nich tedy v sobotu v sobotu uspěje a bude mít šanci nastartovanou novou? Utkání na Folimance startuje v 17:30.

Válečníci se ve středečním večerním televizním klání na domácím kurtu postavili proti Opavě. Družina Petra Czudka předvedla v ČEZ Sportcentru velmi koncentrovaný výkon a po většinu zápasu tahala za delší konec provazu. Utkání nakonec po dramatické koncovce dospělo až do prodloužení, v němž Šiřina a spol. urvali výhru 86:79 (nejlepší střelci DC: Houška 18, Šiška 15, Stria 14). Děčínské družině tedy touto porážkou skončila vítězná šňůra, která čítala dohromady 14 zápasů. I přesto však Děčínští jsou s bilancí 14×2 v tabulce nejvyšší soutěže stále na první příčce…

Velmi úspěšnou šňůrou se před středeční dohrávkou 6. kola KNBL pyšnily i Sovy, které braly dva body v šesti špílech za sebou. Šťastnou sedmičku ovšem svěřenci Mirsada Aliloviče nepřihodili, jelikož ve své hale podlehli obhájci titulu z Nymburka 67:93 (top skóreři USK: J. Bohačík 17, Michal Mareš 11, Josipovič 9). Pražané aktuálně v tabulce okupují šestou příčku díky osmi výhrám a stejnému počtu porážek.

V prvním letošním vzájemném měření sil měli po většinu zápasu navrch Válečníci, kteří před svými fanoušky zdolali tým z metropole hlavního města čtrnáctibodovým rozdílem 80:66 (Kroutil 21, Vyoral 16, Jelínek a Stria po 10 – Michal Mareš 14, Josipovič 13, Grunt a Slavík po 9).

V Českém poháru postoupili Pražané do 5. kola, když v polovině listopadu v kole čtvrtém zvítězili na hřišti týmu BK Loko Plzeň 75:53.

Top skóreři USK Praha v letošní sezoně Kooperativa NBL:
Jaromír Bohačík – 15,7 bodu, 6 získaných faulů a 5 doskoků na zápas
Igor Josipovič – 12,8 bodu a 7 doskoků na utkání
Michal Mareš – 10,4 bodu na zápas; střelba 2 b. 60,7% (56/34)

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta