Rubriky
Sport Zprávy

Preview před utkáním BK ARMEX Děčín – BK Opava

opavaVálečníci v 17. kole tuzemské nejvyšší soutěže přivítají v televizním utkání na domácím kurtu Opavu, a to netradičně až od 20 hodin. Proti Slezanům budou děčínští hráči bojovat již o patnáctý ligový zářez v řadě!

Pikantností tohoto zápasu je fakt, že se proti sobě postaví dva celky složené ryze z českých borců. Velmi zajímavý byl již první vzájemným špíl na hřišti Opavy, který také přenášely kamery stanice ČT Sport. Svěřenci Pavla Budínského si ve vyrovnaném a defenzivně laděném utkání se svým soupeřem poradili a zvítězili čtyřbodovým rozdílem 67:63 (nejlepší střelci: Stria 13, Pomikálek 12, Vyoral 11 – Šiřina 16, Gniadek 11, Cvek 8).

V derniérách před vzájemným utkáním na severu Čech se oběma sokům vedlo odlišně, především co se výsledku týká. Jakub Houška a spol. zvítězili v Jindřichově Hradci 79:64 (top skóreři DC: Pomikálek 16, Houška a Jelínek po 13), zapsali již 14. ligovou výhru za sebou a s bilancí 14×1 jasně vedou tabulku Kooperativa NBL.

Opavští hráči v minulém kole přivítali ve své hale obhájce titulu z Nymburka. Ještě po úvodní dvacetiminutovce byli Slezané v plusu tří punktů, ale po změně stran ukázali Kříž a spol. svou kvalitu, průběh zápasu zvrátili a nakonec brali výhru 95:75 (bodoví tahouni Opavy: Šiřina 15, Dragoun a Cvek po 11). S bilancí devíti vítězství a šesti proher patří Opavě v tabulce páté místo.

Ve 4. kole Českého poháru Opavané nezaváhali, když v předminulém týdnu zvítězili drtivě na kurtu týmu BC Nový Jičín 114:48.

Nejlepší střelci Opavy v letošním ročníku Kooperativa NBL:
Jakub Šiřina – 15,1 bodu, 7 asistencí a 5 získaných faulů na utkání; průměrná efektivita 18,9
Martin Gniadek – 12,1 bodu na zápas; střelba 2 b. 68,8% (64/44)
Jakub Blažek – 10,9 bodu na utkání; střelba 2 b. 68% (50/34)

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta