Rubriky
Sport Zprávy

Preview před utkáním BK ARMEX Děčín – BK JIP Pardubice

pardubicePoslední utkání v kalendářním roce 2015 odehrají svěřenci Pavla Budínského v úterý 29. prosince na domácím kurtu proti Bekse. Zápas startuje netradičně již v 17 hodin, jelikož přímým přenosem ho opět vysílá kanál ČT sport.

Děčínští hráči půjdou i do souboje s výběrem Dušana Bohunického jako vedoucí tým nejvyšší soutěže. První příčku Válečníci potvrdili ve 20. kole na kurtu Ústí nad Labem. Ve druhém kvartálu tohoto špílu sice Pavel Bosák a spol. vedli již o 15 bodů, ale utkání se nakonec rozhodovalo až v nervydrásající koncovce, kterou se závěrečnou sirénou rozhodl trojkou na 86:83 Tomáš Vyoral (nejlepší střelci Děčína: Vyoral 24, Bosák a Pomikálek po 15). Na první příčce se Děčínští vyhřívají díky bilanci 17×2.

Naopak východočeskou ekipu v letošní sezoně zatím trápí nevyrovnané výkony. V tabulce jí aktuálně patří čtvrtá příčka díky dvanácti vítězstvím ku sedmi porážkám (stejnou bilanci má i pátá Opava). Ve 20. kole měli Švrdlík a spol. volno, takže svůj poslední mač před vánočními svátky sehráli 16. prosince v kole devatenáctém, kdy brali dva body za výhru 94:76 (bodoví tahouni Beksy: Wall a Pandula po 17, Půlpán 15) na hřišti mmcité Brno.

S Pardubicemi se děčínský celek v letošní sezoně již potkal, a to v rámci 10. kola. Utkání na soupeřově kurtu bylo dlouho vyrovnané a dospělo až do dramatického závěru, v němž se rozhodovalo. Z dvou punktů do tabulky se nakonec radovali Válečníci, kteří si z východu Čech odvezli těsné vítězství 67:65 (Vyoral 18, Houška 12, Stria 10 – Pandula 14, Wall a Švrdlík po 13).

Top skóreři Beksy v letošní sezoně Kooperativa NBL:
Dušan Pandula – 13,8 bodu na utkání
Kamil Švrdlík – 13,1 bodu a 5 doskoků na zápas; střelba 2 body 61,1% (149/91)
Levell Sanders – 10,9 bodu na utkání

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta