Rubriky
Sport Zprávy

Mizérie pokračuje dále, Medvědi ve Žďáru čelili těžkému debaklu

zdarV sobotu 12. 12. 2015 zamířili Medvědi k dalšímu utkání do dalekého Žďáru nad Sázavou, kde se bohužel zrodila nejen sedmá prohra v řadě, ale také těžký debakl ze strany žďárských hokejistů. Ti si totiž na svém stadionu vyrobili doslova střelnici a Medvědy smetli 12:3.

K první střele v utkání se dostali Medvědi, ale domácího brankáře nakonec neohrozili. Na druhé straně ale domácí hokejisté ano. Už ve třetí minutě totiž otevřeli účet sobotního utkání, když se přesně mezi tři tyče trefil PETR ŠTĚPÁNEK – 1:0. V sedmé minutě pak přidal druhou branku MARTIN GREGAR, jenž nekompromisní střelou nedal Štichovi vůbec žádnou šanci – 2:0. A aby toho nebylo málo, Plameny v krátkém sledu po sobě udeřily potřetí. A znovu u toho byl střelec prvního gólu PETR ŠTĚPÁNEK, jenž po čtyřech minutách znovu skóroval – 3:0. Medvědi ale dokázali odpovědět v šestnácté minutě, kdy přízemní střelou Blažíčka prostřelil TOMÁŠ FAIGL, jenž snížil na 3:1. Děčínští se však následně poté neubránili projektilu LUBOŠE KUNSTMÜLLERA a domácí si vzali svůj tříbrankový náskok zpět – 4:1.

Na počátku druhého dějství měli možnost přesilové hry Medvědi, ale paradoxně inkasovali branku ve vlastní přesilové hře. TOMÁŠ STŘECHA využil chybnou rozehrávku Děčína a dokázal prostřelit Káchu, který vystřídal v brankovišti Štichu po první třetině – 5:1. V téže početní výhodě se hosté snažili své zaváhání napravit, ale z tlaku před brankou Plamenů se prosadit nedokázali. Domácí v polovině zápasu měli možnost přesilové hry 5 na 3 a tu dokázali bleskově využít zásluhou MARTINA LOJKA, jenž zvyšoval už na 6:1. Plameny nakonec proměnily i klasickou početní výhodu. Druhý gólový příspěvek v utkání přidal také TOMÁŠ STŘECHA a jeho tým vedl rozdílem šesti branek – 7:1. Po tomto gólu se do děčínského brankoviště vrátil zpět Šticha, jenž vystřídal již střídajícího Káchu. Svou přesilovou hru také využili Medvědi, JAN KALTENBÖCK dokázal pohotovou střelou překonat Blažíčka – 7:2. Znovu však po vstřelené brance Děčínští inkasovali DAVIDEM VÍTKEM, jenž prostřelil betony děčínského brankáře – 8:2. Hned po vhazování přišla další přesná rána, z hole MICHALA KAŇKY a Plameny před druhým odchodem do kabin vedly 9:2.

Prakticky hned po vhazování ve třetí periodě se zrodila potupná desítka, kterou Děčínu uštědřil PETR ŠTĚPÁNEK, jenž završil svůj hattrick – 10:2. Medvědi odpověděli DANIELEM VOLRÁBEM a snížili na 10:3. V devětačtyřicáté minutě přidal další branku MARTIN PLEVA, jenž nedal brankáři Medvědů vůbec prostor k zákroku – 11:3. Přestřelka na straně Žďáru pokračovala dále, o chvíli později byl při úniku faulován PETR ŠTĚPÁNEK, jenž nařízené trestné střílení s přehledem proměnil – 12:3. V závěru třetí třetiny ještě orazítkoval tyč děčínské branky Štěpánek, to bylo ale v tomto utkání vše.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Děčín 12:3 (4:1, 5:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 3. Štěpánek (Kaňka, Beneš), 7. Gregar (Střecha T.), 8. Štěpánek (Kunstmüller, Beneš), 17. Kunstmüller (Štěpánek, Kaňka), 22. Střecha T., 31. Lojek (Krupka), 32. Střecha T., 38. D. (Hron), 39. Kaňka (Štěpánek, Staněk), 41. Štěpánek, 49. Pleva, 54. Štěpánek – 16. Faigl (Buďa), 37. Kaltenböck (Faigl, Oliverius), 46. Volráb (Sýkora)

Sestava HC Děčín:
Šticha (Kácha) – Zdvořáček, Hříbal, Kaltenböck, Klement, Vaněk, Kvaček, Michajličenko – Volráb, Kment, Zika – Hašek, Faigl, Buďa – Chovanec, Oliverius, Sýkora – Chládek, Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín