Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Město Děčín aktualizovalo svou unikátní mobilní aplikaci

mobilni aplikace decinDíky podpoře Fondu Otakara Motejla a jeho finančnímu daru ve výši 100 000 Kč se opět mobilní aplikace města dočkala řady vylepšení a nově nabízí propojení na další portály města Děčín.

Aplikace, která je dostupná pro telefony s operačním systémem Android a iOS (iPhone), má mnoho funkcí, které jsou v rámci městských aplikací unikátní. Chcete se objednat na vyřízení občanského průkazu, řidičského průkazu, pasu, nebo přihlásit svůj automobil? Není nic jednoduššího než zapnout aplikaci na svém mobilním telefonu. V aplikaci najdete kompletní úřední desku s přílohami, úřední hodiny úřadu, kontakty na všechny pracovníky, řešení životních situací, videoreportáže, přímé přenosy a záznamy ze zastupitelstva nebo možnost zaslat dotaz na úřad. Velmi oblíbenou a využívanou je pak možnost zaplatit parkovné. To vše poskytuje mobilní aplikace občanům města.

Děčín má novou mobilní aplikaci, která přináší opět mnoho nových funkcí a vylepšení
Pro turisty, ale nejen pro ně, nově nabízí aplikace více jak 200 turisticky zajímavých míst, která jsou doplněna fotografiemi, popisem, kompletní vizitkou a možností navigace až přímo na určené místo. Najít pro turisty místo k parkování již také nebude problém, když ho aplikace navede přesně na nejbližší parkovací místo. Jaké je počasí a jak vypadá naše nádherné město z výšky, ukážou ve vysokém rozlišení tři webkamery, které jsou dostupné přímo z menu Občan.

S naší aplikací se dostanete až na zvolené místo…
Novinkou je pak spojení aplikace s turistickým portálem idecin.cz a prorodinným portálem rodina.mmdecin.cz. Katalog prorodinného portálu obsahuje kategorie Sociální tématika, Školství a vzdělávání, Volný čas a Zdravotnictví. Pod těmito kategoriemi, které jsou teď on-line dostupné i v mobilní aplikaci, naleznete mateřská centra, školy, dětská hřiště, sportovní hřiště, tábory, školní jídelny, lékárny, dětské specialisty a další. To vše s detailní vizitkou a samozřejmě i s navigací k vybranému místu.

Nově jsme propojili aplikaci s portálem rodina.mmdecin.cz a přebíráme informace o školách, zdravotnictví, nebo vám najdeme nejbližší dětské hřiště – najdete v sekci Občan…

Aplikaci lze snadno stáhnout z webových stránek magistrátu nebo na zkráceném odkaze http://m.mmdecin.cz, kde je na výběr verze pro Android a iOS. Samozřejmostí je nalezení aplikace i v Google Play a Appstore pod jednotným názvem a klíčovým slovem „Děčín“.

qrkod - stažení aplikace Děčín

Doufáme, že se aplikace stane občanům každodenním pomocníkem a turistům vítaným průvodcem městem.

Nová mobilní aplikace přináší dalších funkce a vylepšení. Je ke stažení na http://m.mmdecin.cz/

Zdroj: Magistrát města Děčín