Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi ztratili tříbrankový náskok a se Sokolovem padli 6:7 po samostatných nájezdech

sokolovPoslední domácí utkání v tomto roce sehráli hokejisté Děčína na svém ledě se Sokolovem, se kterým vedli 5:2, ale během čtyř minut ve třetí třetině hosté zápas otočili na svoji stranu. Medvědi stihli ještě vyrovnat na 6:6, ale nakonec padli po samostatných nájezdech. Okleštěná sestava Sokolova tak získala cenné dva body, Děčín si připsal pouze jediný.

Do velké šance se dostali hosté, když už ve třetí minutě zazvonila tyč domácí branky po střele Beránka. Na druhé straně to svou střelou zkoušel Sýkora, ale Fečo byl na místě. V páté minutě se už měnilo skóre, a to na straně Sokolova. ONDŘEJ BERÁNEK poslal z levého kruhu tvrdou ránu a puk po ní pověsil do šibenice Volkeho svatyně – 0:1. O chvíli později se zaskvěl Fečo v brance Baníku, jenž lapil tutovku Oliveriuse. Ve čtrnácté minutě mohl jet úplně sám na Volkeho Ladislav Zikmund, ale stopku mu na modré čáře vystavil jeden z děčínských obránců a sudímu tak nezbylo nic jiného, než nařídit trestné střílení. Zikmund však před domácí klecí neprovedl svůj blafák dobře a Volke poté puk ukryl ve své lapačce. Čtyři minuty před vypršením první periody dokázal vyrovnat JAROSLAV HAŠEK, jenž se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Fečovou svatyní a začínalo se znovu od začátku – 1:1. Poprvé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu a pro oba týmy bylo vše otevřené.

Vedení na svou stranu strhli Děčínští ve třiadvacáté minutě, kdy se podruhé v tomto duelu trefil JAROSLAV HAŠEK a na ledě propukla obrovská radost – 2:1. V polovině utkání přidali Medvědi další dvě branky v rozmezí necelých dvou minut a u obou byl kapitán týmu MICHAL OLIVERIUS, který nejprve dopíchnul kotouč do odkryté klece Sokolova po střele Drnce – 3:1 a poté přidal další přesný zásah a Děčín měl v zádech tříbrankový náskok – 4:1. V pětatřicáté minutě využil početní výhodu JAKUB VRÁNA a snížil na rozdíl dvou branek – 4:2. To však ještě nebylo ve druhém dějství vše. Přesně úderem čtyřicáté minuty zkompletoval hattrick JAROSLAV HAŠEK a přesně mířenou střelou nedal Fečovi šanci – 5:2. Před třetí třetinou tak měli domácí velmi slušný náskok.

Do třetí části se do hostujícího brankoviště postavil Hruška, jenž vystřídal Feča a hned musel čelit střele domácích. Ve čtyřicáté osmé minutě pak ONDŘEJ BERÁNEK vsítil třetí sokolovský gól, když se proháčkoval celým kluzištěm až před Volkeho a svou individuální akci dotáhl do zdárného konce – 5:3. Do hráčů Sokolova jakoby nalili novou krev a v polovině třetí třetiny se dostali Děčínu na dostřel jediné branky. LADISLAV ZIKMUND prostřelil domácího brankáře a rázem hra měla úplně jiný směr – 5:4. Po této trefě se dal očekávat sokolovský tlak o vyrovnání, které přišlo za třicet vteřin po čtvrté brance hostí. PETR KUKLA v samostatné akci uspěl a rázem byl stav znovu nerozhodný – 5:5. A aby toho nebylo málo, během chvíle musel Volke lovit puk ze své sítě pošesté. LADISLAV ZIKMUND mu nedal šanci svou prudkou střelou a dokonalý obrat byl na světě – 5:6. V pětapadesáté minutě se ale znovu měnil stav. LUKÁŠ ZIKA byl poslán Oliveriusem do úniku a před Hruškou se nemýlil – 6:6. Minutu a půl před koncem třetí periody měl na holi tutovku Drnec, ale Hruška vytasil další efektní semafor a vyloženou šanci děčínského útočníka chytil. Protože základní hrací doba vítěze nepřinesla, na řadu zákonitě muselo přijít prodloužení.

V nastavené hrací době nebylo k vidění moc šancí, oba týmy hrály velmi opatrně a nechtěly zbytečně riskovat chybou, která by je stála inkasovanou branku. Po pětašedesáti minutách tak byl stav stále 6:6 a diváci v hledišti se dočkali dovednostních soutěží v podobě samostatných nájezdů. V nich byli úspěšnější hosté. Rozhodující trestné střílení proměnil PETR KUKLA a bonusový bod navíc si odvezl jeho tým – 6:7.

HC Děčín – HC Baník Sokolov 6:7sn (1:1, 4:1, 1:4 – 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Hašek (Procházka, Volráb), 23. Hašek, 28. Oliverius (Drnec, Kaltenböck), 30. Oliverius (Drnec), 40. Hašek (Volráb), 55. Zika (Oliverius) – 5. Beránek (Vrána), 35. Vrána (Beránek, Kašpar), 48. Beránek, 50. Zikmund (Beránek, Rulík), 51. Kukla, 52. Zikmund (Beránek, Vrána), rozh. náj. Petr Kukla

Sestava HC Děčín:
Volke (Lavinger) – Vaněk, Hříbal, Kaltenböck, Zdvořáček, Procházka, Klement, Vegner – Drnec, Volráb, Hašek – Buďa, Oliverius, Zika – Kment, Fojt, Faigl – Sýkora, Chovanec, Vacek

Vendula Zdražilová, HC Děčín