Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi po bojovném výkonu nakonec s Vrchlabím padli

vrchlabíV sobotu 5.12.2015 přivítali na svém ledě hokejisté Děčína své kolegy z Vrchlabí, se kterými nakonec sehráli vyrovnanou partii. Brankář hostí však ve svém brankovišti čaroval a spousty velkých šancí Medvědů zlikvidoval. Vrchlabští nakonec zvítězili 4:2 a plně bodovali. Naproti tomu ale Medvědi odešli z ledu se ctí, po velmi dobrém a hlavně bojovném výkonu se nemají rozhodně za co stydět.

Utkání začalo pro domácí velmi dobře. Už v osmačtyřicáté minutě šli totiž do vedení. ŠTĚPÁN KUCHYNKA svou střelu poslal do horní části vrchlabské branky a bylo to 1:0. Hosté ale měli několik šancí před domácí brankou, Lavinger však střely dokázal pokrýt. Přesně v polovině čtvrté minuty už ale musel lovit poprvé puk ze své sítě. PATRIK LENOCH brzy srovnal a začínalo se znovu od začátku – 1:1. V deváté minutě mohli Medvědi jít zpátky do vedení. Po faulu na Tomáše Faigla v jasné střelecké pozici nařídil sudí trestné střílení, ale to Faigl proměnit nedokázal. A brankou neskončila ani tutovka Haška, kterou zlikvidoval Jelínek ve vrchlabském brankovišti. V šestnácté minutě se přesně z prostoru mezi kruhy trefil TOMÁŠ ŠŤASTNÝ a díky jeho přesnému zásahu hosté otočili stav utkání na svou stranu – 1:2. Minutu před koncem první třetiny se pak ještě v samostatné akci prosadil PATRIK MAĎAR, jenž dal svému týmu dvoubrankový náskok – 1:3.

Úvodní část druhé periody byla ve znamení dvou velkých šancí, a to na obou stranách. Nejprve Zikův projektil fantasticky pokryl Jelínek a po něm jen těsně minul děčínskou branku Maďar. Kontaktního gólu se Děčínští dočkali v sedmadvacáté minutě, kdy se přesně trefil MILAN BUĎA – 2:3. Poté si hokejisté Děčína vytvořili neuvěřitelný tlak, ale srovnat se jim nepodařilo. Naopak ve třiatřicáté minutě tuto děčínskou převahu utnul svým gólem JAN MATĚJKA a hosté vedli znovu rozdílem dvou branek – 2:4. V závěru druhého dějství pak ještě zahrozil Buďa, jenž se ocitl tváří v tvář Jelínkovi, ten ale znovu dobrým zákrokem jeho pokus zlikvidoval.

Na počátku třetí třetiny ujel Šťastný a dostal se do samostatného úniku. Lavinger však jeho úmysl zhatil efektním semaforem a podržel Medvědy ve hře. Na opačné straně zase vytasil fantastický zákrok Jelínek, který se stihl vrátit a do své odkryté části branky nakonec puk po střele Budi nepustil. Sedm minut před koncem třetí části musel vytasit další přesný zákrok Lavinger, jenž zneškodnil nebezpečnou střelu Oppelta. O chvíli později pak mohl přidat pátou branku Sťastný, ale netrefil odkrytou klec, která před ním doslova zívala. A když se ani v poslední minutě netrefil v další velké šanci Lukáš Zika, utkání dospělo do svého konce. Po velkém boji odešli Medvědi z ledu poraženi, ale rozhodně nemuseli věšet hlavy. Předvedli totiž dosud svůj nejlepší výkon v právě probíhající sezóně.

HC Děčín – HC Stadion Vrchlabí 2:4 (1:3; 1:1; 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Kuchynka (Vaněk, Hašek), 27. Buďa (Hašek, Faigl) – 4. Lenoch (Šimoníček), 16. Šťastný (Filip), 19. Maďar, 33. Matějka (Šimoníček)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Vaněk, Hříbal, Zdvořáček, Kaltenböck, Procházka, Klement, Kvaček – Hašek, Volráb, Kuchynka – Kment, Oliverius, Zika – Sýkora, Faigl, Fojt – Drnec, Chládek, Buďa – Chovanec

Vendula Zdražilová, HC Děčín