Rubriky
Sport Zprávy

Kobra znovu brala všechny body. Medvědi na jejím ledě prohráli 1:5

kobraPražská Kobra podruhé porazila Děčín, tentokráte ve svém teritoriu výsledkem 5:1. Potvrdila tak roli favorita a připsala si plný počet bodů. Medvědi znovu vyšli naprázdno.

První třetina začala vyloučením Zdvořáčka, jenž putoval na trestnou lavici za podražení. Domácí Kobra však nedokázala tuto početní výhodu využít a naopak Medvědi své oslabení ubránili. V polovině prvního dějství měli Děčínští obrovskou šanci jít do vedení, neboť hráli téměř celé dvě minuty v pěti hráčích proti třem. Ale Kobra se bránila zuby nehty a také ona přežila své oslabení, a to rovnou dvojnásobné. Hra byla nadále kouskována dalšími vyloučeními na obou stranách a ani jeden tým se před brankářem soupeře neprosadil. První třetina tak skončila tak, jak začala, a sice 0:0. Medvědi tak s favoritem drželi prozatím krok.

I druhé dějství začalo přesilovkou Kobry, ale v momentě, kdy naskočil pátý děčínský hráč na ledovou plochu, ujel Michal Oliverius a tváří v tvář se ocitl Langerovi. Ten však vytasil parádní zákrok a podržel Kobru. O minutu později měl Kment před sebou odkrytou domácí klec, po jeho střele ale znovu exceloval Langer, jenž ze skoku chytil puk do své lapačky. V osmadvacáté minutě se už ale měnilo skóre, a to na domácí straně. Po dvou velkých šancích Medvědů udeřili Pražané, když se ve vlastním oslabení přesně trefil JIŘÍ JAKEŠ – 1:0. V polovině druhé periody mohli ale Medvědi srovnat, když sudí pro ně nařídil trestné střílení. Sýkora však nájezd proměnit nedokázal, znovu zasáhl dobře chytající Langer. Domácí začali čím dál více tlačit a šest minut před vypršením druhé třetiny udeřili podruhé. DOMINIK ŠTEINER z nenápadné akce nakonec skóroval a Lavinger tak musel podruhé lovit puk ze své sítě – 2:0. V šestatřicáté minutě přidal z dorážky svou druhou branku v utkání JIŘÍ JAKEŠ a Kobra vedla rozdílem tří gólů – 3:0. Děčínská lavička na tuto situaci zareagovala oddechovým časem. Jenže ani to nepomohlo, když začala hra pokračovat, signalizoval sudí vyloučení děčínského hráče a ponechanou výhodu přetavil ve čtvrtou branku JAKUB JEDLIČKA – 4:0. S Medvědy to nevypadalo vůbec dobře.

Do třetí třetiny naskočil do hostující branky místo Lavingera Šticha a hned musel přerušit hru po střele Jakeše. O chvíli později pálil Kuchynka, jenž poslal svou střelu těsna nad domácí branku. Netrefil se ani Sýkora, jenž děčínskou aktivitu taktéž mohl potvrdit gólem. Proti ale byl znovu pozorný Langer. Ve třiapadesáté minutě inkasoval Šticha z hole FILIPA HANTÁKA a Kobra měla pohodlný náskok – 5:0. Na konci třetí třetiny se přeci jenom Medvědi dočkali branky, kteru vsítil kapitán MICHAL OLIVERIUS a přidal alespoň čestný úspěch, když se trefil nad rameno Langera – 5:1. Vzápětí měl ještě velkou šanci navrátilec do sestavy Chovanec, svou střelu zápěstím ale poslal jen do připraveného Langera. Na ledě dalšího favorita tak Děčín znovu padl a nepřivezl ani jeden bod.

HC Kobra Praha – HC Děčín 5:1 (0:0; 4:0; 1:1)
Branky a nahrávky: 28. Jakeš (Novák), 34. Šteiner (Borovanský), 36. Jakeš (Borovanský, Novák), 38. Jedlička (Hanták), 53. Hanták (Antončík, Drahorád) – 59. Oliverius (Fojt, Sýkora)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (41. Šticha) – Hašek, Hříbal, Zdvořáček, Kaltenböck, Michajličenko, Klement – Kuchynka, Volráb, Buďa – Faigl, Oliverius, Zika – Sýkora, Kment, Fojt – Osmani, Chovanec

Vendula Zdražilová, HC Děčín