Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoShání telefon
DĚČÍN – Podmokelští policisté prověřují od letošního desátého listopadu krádež mobilního telefonu. Při čekání na autobus před děčínským vlakovým nádražím jej oslovil neznámý muž s otázku: „Kolik je hodin ?“ Ochota se mu nevyplatila, jelikož vzápětí čelil rozepnutému pásku na hodinkách a křeči v noze, které ho přiměly se předklonit a vysypat si z bundy mobilní telefon a peněženku. Sebrat se mu podařilo jen peněženku. S telefonem měl tazatel utéct. V důsledku tohoto setkání se oznamovatel dostavil na policejní oddělení v Děčíně, kde v úterý desátého listopadu letošního roku oznámil odcizení mobilního telefonu. Chybějící dotykový duální telefon zn. Navon ocenil na čtyři tisíce českých korun.

Nemilé překvapení
DĚČÍN – Manželské neshody vyústily v trestní oznámení na děčínském obvodním oddělení policie. Manželka se obrátila na zdejší policisty jedenáctého listopadu letošního roku, jelikož se nemohla dostat do společně pronajatého bytu. Klíč do zámku nepasuje a žena se tak nemůže dostat ke svým osobním věcem, dokladům a majetku. Děčínští policisté nepříjemnost prověřují s ohledem na přečin neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo nebytovému prostoru.

S lahví whisky
VARNSDORF – Varnsdorfské policisty v současné chvíli zaměstnává kromě jiných také případ nezaplaceného zboží ve varnsdorfském obchodu s potravinami. Na prodejní ploše zaujala pozornost mladého muže jedna láhev skotské whisky v hodnotě 269,- Kč. Jelikož zákazník zboží nezaplatil, zasáhl zdejší personál a neuhrazené zboží bylo vráceno nepoškozené zpět do regálu v prodejně. Odhalený zákazník se dostal do hledáčku místních policistů, kteří středeční incident z jedenáctého listopadu letošního roku prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Černý odběr
VARNSDORF – Policisté z Varnsdorfu už od letošního léta pracují na případu možného neoprávněného odběru plynu v jednom z místních domů Klostermanonvě ulici. Pracovníci plynáren, jenž vlastní napadený plynoměr, zatím vyčíslili škodu na částku přesahující sedmdesát šest tisíc českých korun. Z důvodu Poškozená plomba číselníku a jeho kryt jsou známkou neoprávněného zásahu do práv společnosti. Původně byl oznámený incident prošetřován jako přestupek na úseku energetiky, teplárenství a plynárenství. S ohledem na nové skutečnosti policisté začali jedenáctého listopadu letošního roku neoprávněný odběr plynu šetřit s ohledem na možný přečin krádeže.

Pozdvižení před nádražím
ŠLUKNOV – Z obav o svůj život přivolali obyvatelé domu v Nádražní ulici ve Šluknově ve středu odpoledne policejní hlídku. Šluknovští strážci zákona přispěchali jedenáctého listopadu letošního roku k vlakovému nádraží, kde se na chodníku před domem měl nacházet muž se sekerou v ruce. Směrem k oknům domu měl vyhrožovat zabitím a rozsekáním. Místní policisté zakročili a vyzvali výtržníka k odevzdání sekery. Muž jim vyhověl a dobrovolně následoval muže zákona do služebního vozidla. Odpolední incident policisté prověřují s ohledem na přečin výtržnictví a nebezpečné vyhrožování.

Děčín 13. listopadu 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín