Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoPlatil stříbrnou kartou
DĚČÍN – Policisté odhalili dvojici mužů, kteří mají zřejmě na vědomí okradení spící ženy v podchodu hlavního vlakového nádraží v Děčíně. Jak bylo uvedeno v uplynulé tiskové zprávě, od sedmnáctého října letošního roku děčínští strážci zákona pracovali na případu přečinu krádeže. Dvojice mladých cizinek cestujících po světě v Děčíně přestupovala na jiný vlakový spoj. Čtyřhodinovou prodlevu v časných ranních hodinách si zkrátily čekáním v podchodu, kde pod tíhou únavy usnuly. Když se kolem čtvrté hodiny ráno probudily a chystaly na vlak, nemohla jedna z nich příruční kapsičku s platebními kartami, doklady a finanční hotovostí nalézt. Ztráta se v přepočtu pohybuje kolem čtyř a půl tisíce českých korun. Na přelomu letošního října a listopadu děčínští policisté postupně sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku dvěma mužům z Děčína, kteří jsou řešení ve zkráceném přípravném řízení.

Přišel o kolo
DĚČÍN – Třetího listopadu letošního roku vyjížděli policisté z OOP Děčín – Město k možnému vloupání do sklepa v Hálkově ulici. Oznamovatel zašel do sklepa a při jeho prohlídce zjistil, že mu chybí horské kolo zn. Genesis Matrix v hodnotě přibližně sedmi tisíc českých korun. Chybějící bílé kolo s odpruženou vidlicí si ze sklepa zřejmě odnesl neznámý dobrodruh, který od sklepa klíče neměl. Policisté oznámenou nepříjemnost šetří s ohledem na přečin krádeže a porušování domovní svobody.

Ztracená nádrž s okapem
KRÁSNÁ LÍPA – Krásnolipští policisté pracují od třetího listopadu letošního roku na případ chybějící plastové nádrže o objemu 1000 litrů a okapového svodu v délce tří metrů, které zmizely z opuštěného areálu stavení společnosti v Čapkově ulici v Krásné Lípě v době od srpna do poloviny října letošního roku. Zástupce společnosti vyčíslil škodu na dvanáct set českých korun. Úbytek majetku šetří policisté s ohledem na přečin krádeže.

Za zboží odmítá platit
VARNSDORF – V úterý třetího listopadu letošního roku navštívil prodejnu v Národní ulici zákazník, jenž si vyhlédl mezi prodávaným zbožím šest přípravků k výrobě domácí limonády. Nezaplacené věci v hodnotě necelých devíti set českých korun uschoval ve svém batohu a pokladnami prošel bez zaplacení. Ostraha jej oslovila chvilku poté a vyzvala zákazníka k vydání nezaplaceného zboží. Muž držící teleskopický obušek se napřáhl směrem k bezpečnostnímu pracovníkovi a rychle prodejnu opustil. Incident se obešel bez zranění se ztrátou tržby ve výši necelých devět set českých korun. O pár hodin později do té samé prodejny dorazil opět. Tentokrát si vybral kosmetické přípravky v hodnotě přesahující jeden tisíc českých korun. Pokladnami prošel s teleskopickým obuškem a věcmi ukrytými v oblečení. Než stačil pracovník ostrahy zakročit, muž byl pryč. Oba případy šetří policisté z obvodního oddělení policie ve Varnsdorfu s ohledem na přečin krádeže.

Nález munice
DĚČÍN – Děčínští asistenti prevence kriminality obdrželi letos ve čtvrtek pátého listopadu jedenáct kusů ostré munice. Patrony ráže 7.62 mm jim odevzdal nezletilý chlapec, který je našel pod keřem v ulici K.H.Borovského v Boleticích na Děčínsku. Nález byl předán pracovníkům oddělení pro zbraně a bezpečnostní materiál. Během zajištění nálezu nedošlo ke zranění osob, ani poškození majetku.

Děčín 6. listopadu 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín