Rubriky
Dětem Kultura Turisti Zprávy

Vánoce v zoo: Vstupy zdarma, slevy, prohlídka, dárečkování, čerti i sépie

vánoce v zooPokud hledáte zajímavý program na adventní neděle, máme pro vás tip. Děčínská zoologická zahrada připravila na předvánoční období zajímavé aktivity. Návštěvníci při nich budou moci získat slevy na vstupném, vstupy zdarma, ale i nové zážitky.

Všechny adventní neděle budou v zoo patřit tzv. Dárečkování. Jde o speciální akci, při které bude možné získat 50% slevu na vstupném. „Za polovic vás do zoo pustíme, pokud přinesete balíček dobrot pro naše zvířata. Obdarovat tímto způsobem bude možné například medvědy grizzly, mravenečníky, tapíra, papoušky, kopytníky nebo domácí zvířata. Abychom předešli dotazům, jaké potraviny mohou lidé nosit, přichystali jsme pro tento účel vzorové jídelníčky (ZDE), které je možné shlédnout na webových stránkách zoo,“ vysvětlila mluvčí zoo Alena Houšková. Dárečkování bude probíhat v termínech: 29. 11., 6. 12., 13. 12. a 20. 12. 2015.

Adventní neděle budou moci návštěvníci příjemně strávit také v teple Expozice Rajské ostrovy na Teplické ulici. „Tam jsme pro příchozí připravili komentované krmení sépií trpasličích, které jsou v naší zoo novinkou a které naše zoo chová jako jediná v České republice. Jde o velmi zajímavou a akční podívanou,“ přiblížila mluvčí zoo. Krmení bude probíhat každou adventní neděli v 10 hodin. Více o sépiích trpasličích ZDE.

Do předvánoční nabídky zoo patří i několikadenní akce s názvem Děti zvířatům, zoo dětem. „Tato akce je hodně podobná již zmíněnému Dárečkování, jen s tím rozdílem, že odměnou za donesené balíčky plné dobrot pro zvířata bude sleva na libovolný program ZooŠkoly. Tato aktivita je tedy vhodná především pro školní kolektivy. „Školní třída si vybere své oblíbené zvíře a podle vzorového jídelníčku pak nashromáždí vhodné potraviny do jednoho společného balíčku. Pokud zvolí dárek, který má obsahovat zeleninu, prosíme, aby děti nenosily brambory, děkujeme. Pokud půjde o dárek, který má obsahovat ovoce, pak prosíme o vynechání citrusových plodů,“ vysvětlila mluvčí zoo. Padesátiprocentní slevu bude možné získat v období od 1. do 22. prosince. Na tuto aktivitu je nutné se předem objednat. Více informací ZDE.

Během prosince se zoo stihne také proměnit v peklo a připravit pro hodné i zlobivé děti nezapomenutelnou mikulášskou nadílku. Čertovský rej v zoo se uskuteční v sobotu 5. prosince od 14 hodin a děti se mohou těšit na zapeklité čertovské úkoly, při kterých budou zasvěceny do čertovského řemesla, i opékání buřtíků.

Druhá prosincová sobota (12. 12.) pak bude v zoo patřit předvánoční komentované prohlídce pro rodiny s dětmi. Z úst lektora se příchozí dozví mnoho zajímavého o chovaných zvířatech. Na tuto aktivitu je nutné se předem objednat. Prohlídka začíná ve 14 hodin u orientačního plánu zoo.

Přímo na Štědrý den připravila zoo pro návštěvníky dáreček v podobě vstupu do zahrady zcela zdarma. Jde o již tradiční akci, kterou rodiny s dětmi rády využívají ke zkrácení čekání na Ježíška. Otevřeno v tento den bude od 8 do 16 hodin. Stejnou výhodu nabídne zoologická zahrada i na Nový rok. „Upozorňujeme jen, že 24. prosince a 1. ledna bude možné navštívit pouze areál zoo na Pastýřské stěně, Expozice Rajské ostrovy bude uzavřena,“ doplnila mluvčí.

 

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.