Rubriky
Sport Zprávy

U „A“ mužstva končí po vzájemné dohodě duo Karel Chládek a Radek Hron

1486První polovina základní části je za námi a Medvědi v ní zakotvili na patnáctém místě druholigové tabulky. Po dosavadních neúspěších přijalo vedení HC Děčín nabídku trenérů ke změně na trenérském postu a po vzájemné dohodě se dohodlo s oběma lodivody na ukončení spolupráce.

Karel Chládek vedl tým od sezóny 2011/2012 a hned tuto sezónu ho dotáhl k historicky prvnímu finále druhé hokejové ligy a přepsal tak milník v HC Děčín. Byla to dosud nejúspěšnější sezóna a na finále v domácím prostředí s Kláštercem nad Ohří přitáhl do hlediště zhruba tři tisíce diváků. Navždy se tato sezóna vryla do paměti všech příznivců ledního hokeje, Medvědi byli doslova krok od baráže o první ligu, ale v rozhodujícím pátém utkání na ledě Klášterce si nakonec toto místo vybojovali právě Klášterečtí. I tak ale po konci tohoto duelu, kam zavítali fanoušci Děčína v hojném počtu, ještě dlouho děkovali Medvědům za skvělou sezónu a ti jim z ledové plochy dlouhou děkovačkou jejich skandování opětovali. Rok na to skončilo „A“ mužstvo pod jeho vedením na třetím místě v základní části.

Od sezóny 2013/2014 asistoval Karlu Chládkovi Radek Hron a v loňské sezóně se tým pod jejich vedením ještě v lednu pohyboval na samém chvostu tabulky, nakonec však neuvěřitelnou sérií získal šestadvacet bodů a skončil nakonec na osmém místě a ač nikdo nevěřil, nakonec se v Děčíně hrálo play-off.

Letos nezačala sezóna znovu dobře a Medvědi si ze sedmnácti duelů připsali patnáct bodů za čtyři výhry, jednu výhru v prodloužení a dvanáct proher. Vedení HC Děčín se rozhodlo tuto situaci řešit a dohodlo se s oběma lodivody na ukončení spolupráce.

Za předchozí úspěchy samozřejmě patří Karlu Chládkovi a Radku Hronovi velké poděkování.

Novými trenéry HC Děčín se stali Jan Havlíček jako hlavní, asistenty mu budou Ondřej Michálek a Jiří Štverák. Přejeme novému vedení na medvědí lavičce mnoho úspěchů a úspěšný vstup do druhé fáze základní části.

Vendula Zdražilová, HC Děčín