Rubriky
Zprávy

Tonoucího zachránil strážník v poslední chvíli

mp decin_alesoDoslova v poslední chvíli vytáhl včera ráno děčínský strážník z Labe tonoucího muže. Jednadvacetiletý muž nezvládl plavání ve studené vodě a po několika tempech se začal topit. Naštěstí si jej všiml jeden z občanů, který u Labe venčil psa a zalarmoval strážníky.

Oznamovatel uvedl, že si na soutoku Labe s Ploučnicí všiml muže, který vstoupil do řeky a po několika vteřinách se začal topit. Podle oznamovatele muž evidentně neměl sílu, dostat se zpátky ke břehu. Operační služba městské policie ihned na místo vyslala dvě hlídky strážníků a informovala Policii ČR a Hasičský záchranný sbor.

Strážníci začali pátrat kolem břehů Labe po tonoucím. Po několika minutách si hlídka všimla hlavy muže, který se dostával pod hladinu a občas z posledních sil máchal rukama kolem sebe. „Jeden ze strážníků si sundal kombinézu a rychle vyrazil směrem k tonoucímu, který neustále mizel pod hladinou. Po asi dvou stech metrech plavání ve studené vodě se mu muže podařilo chytit a doplavat s ním ke břehu, kde mu z vody pomohl kolega,“ popsal událost ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

Zachráněnému strážníci půjčili služební bundu, protože byl celý promrzlý. Proč do řeky vlezl, strážníkům nedokázal na místě vysvětlit. Sdělil jen své jméno, věk a to, že pochází z Litoměřic. Řešení záležitosti si následně převzala hlídka Policie ČR a zdravotníci záchranné služby, kteří muži poskytli lékařské ošetření.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín