Rubriky
Sport Zprávy

Nymburští si z ledu Děčína odvezli tři body

nymburkPoslední hrací kolo před odvetami, tedy sedmnácté, měla o tomto víkendu na programu druhá hokejová liga. Medvědi na svém ledě přivítali celek Nymburka, na který nestačili a prohráli 2:6.

Začátek utkání patřil Milanu Buďovi, který se po zranění vrátil zpět do sestavy Děčína a už ve druhé minutě prověřil pozornost Brázdila, když na něho vyslal jedovatou střelu z prostoru levého kruhu. Po něm to na druhé straně zkoušel Eis, ale jeho štiplavá střela zamířila pouze do připraveného Štichy. Ten ale musel na konci sedmé minuty lovit poprvé puk ze své sítě. MARTIN ŠIMEK střelou z levého kruhu nedal domácímu brankáři žádnou šanci a poslal hosty do vedení – 0:1. O minutu později pálil Molnár nebezpečně před Brázdilem, ale kotouč zamířil pouze do boční sítě jeho svatyně. Ve třinácté minutě měl na holi vyrovnání Kaltenböck v přesilové hře, jeho projektil z pravé strany však zlikvidoval Brázdil. Ihned na opačném konci kluziště ujel Stehlík, stopku mu ovšem vystavil Šticha. V sedmnácté minutě pak využil přesilovou hru JOSEF SAŇA a hosté vedli o dvě branky – 0:2. Aby toho nebylo málo, tak o necelé tři minuty poté Nymburk přidal třetí přesnou trefu, a to znovu v početní výhodě. KAREL BIČIŠTĚ z pravého kruhu vymetl pavučiny v síti Děčína – 0:3. Nymburk tak poprvé do kabin šel s rohodně lepší náladou, než domácí celek.

Medvědi se ve druhé periodě dočkali svého prvního gólu. V šestadvacáté minutě se v blízkosti hostující branky nemýlil TOMÁŠ FAIGL a pro Medvědy to vypadalo zase o něco lépe – 1:3. K vidění dále byly další šance hostí, které však končily na nové akvizici v brance Děčína, Lukáši Lavingerovi, jenž mezi tři tyče nastoupil od druhé třetiny. I on ale musel vyndavat puk ze své branky, když v osmatřicáté minutě zamířil přesně do černého STANISLAV EIS a bylo to znovu o tři branky – 1:4. V závěru pak ještě hráli Medvědi přesilovou hru, do konce druhého dějství ji však využít nedokázali. I podruhé do kabin tak šli hosté s tříbrankovým náskokem v zádech.

Do pořádné větší šance se Děčínští dostali až v polovině třetí třetiny, kdy doslova ostřelovali nymburskou klec. Brázdil měl sice ve svém brankovišti plné ruce práce, ale nakonec svou branku uhájil a puk za svá záda nepustil. V sedmapadesáté minutě využil další početní výhodu na straně Nymburka ALEŠ KNESL a jeho tým poslal do čtyřbrankového trháku – 1:5. Za půl minuty se však skóre měnilo i na děčínské straně. MICHAL OLIVERIUS to jako správný kapitán vzal na sebe a svou střelou nedal Brázdilovi žádnou šanci – 2:5. Jenže na to s utkáním něco udělat, už mnoho času nezbývalo. Hosté si své vedení velmi dobře bránili a drama rozhodně připustit nechtěli. Když už to vypadalo, že se zápas pouze dohrává, opak byl pravdou. Ještě v šedesáté minutě využil chybu děčínské obrany JAN STEHLÍK a neměl problém uklidit puk do poloodkryté klece. Svým gólovým příspěvkem tak uzavřel účet sobotního klání – 2:6. Medvědi tak znovu zůstali bez jediného bodu.

HC Děčín – NED Hockey Nymburk 2:6 (0:3; 1:1; 1:2)
Branky a nahrávky: 26. Faigl (Oliverius), 57. Oliverius – 7. Šimek (Bičiště, Kříž), 17. Saňa (Kříž), 19. Bičiště (Kříž, Stehlík), 38. Eis (Pýcha, Protivný), 57. Knesl (Eis), 60. Stehlík

Sestava HC Děčín:
Šticha (od 21. Lavinger) – Procházka, Molnár, Zdvořáček, Hříbal, Kaltenböck, Vegner, Kvaček, Michajličenko – Hašek, Volráb, Kuchynka – Oliverius, Faigl, Zika – Kment, Buďa, Chládek

Vendula Zdražilová, HC Děčín