Rubriky
Kultura Zprávy

Na zámeckém plese zahraje Moondance Orchestra

orchestrOd 20. listopadu je možné si zarezervovat vstupenky na již pátý zámecký ples, který tentokrát bude pod taktovkou skutečně exkluzivního tanečního orchestru.

Stejně jako v minulých ročnících bude ples hostiti největší prostor děčínského zámku tzv. Knihovní sál. Ostatně právě pro takové účely byl na konci 18. století vybudován. Ve 20. letech 19. století byl ovšem přeměněn na proslulou knihovnu, jednu z největších v českém království a odtud také pochází jeho dnešní název. Současná podoba sálu se ovšem blíží spíše původní podobě místnosti na konci 18. století. Dnešní Knihovní sál sice nedisponuje velkou kapacitou, ovšem o to zajímavější atmosférou. První zámecký ples se zde odehrál bezprostředně po dokončení rekonstrukce jižního křídla, konkrétně 21. dubna 2012. V příštím roce se tedy odehraje již pátý ročník. Všechny předchozí zámecké plesy k velké spokojenosti pořadatelů i publika zajišťoval po stránce hudební na hlavním sále Bigband Neratovice. Pro příští, částečně jubilejní ročník, však správa zámku oslovila soubor bez nadsázky exkluzivní. Děčínské publikum vyzve k tanci v současné době zřejmě nejpopulárnější taneční orchestr, Moondance Orchestra, jehož kvality je možné si ověřit každý sobotní večer na televizní obrazovce. Soubor, který založil kapelník Martin Kumžák v roce 2006 pro potřeby prvního ročníku soutěže StarDance … Když hvězdy tančí, je tvořen hudebníky se zkušenostmi z nejrůznějších, především jazzových formací a také z velkých muzikálových produkcí. Výsledkem je soubor skutečně mimořádných kvalit, jak dokazuje také jeho letošní účinkování v již sedmém ročníku zmíněné soutěže StarDance.

„Chtěli jsme pro tento ročník připravit něco mimořádného, a proto jsme se rozhodli oslovit právě soubor Moondance Orchestra. Velké poděkování patří především našim sponzorům – partnerům plesu, bez jejichž pomoci by se nám tak náročný podnik nepodařilo nikdy uskutečnit,“ říká ředitelka zámku Iveta Krupičková.

Pátý ročník zámeckého plesu se uskuteční 27. února 2016. Vstupenky bude možné zakoupit v rámci systému Vstupenka Děčín již od 20. listopadu 2015. Doporučujeme s jejich rezervováním neotálet i vzhledem k tomu, že kapacita plesu bude oproti loňskému roku menší. „Vzhledem ke zkušenostem z minulých ročníků jsme se rozhodli snížit počet prodávaných vstupenek. Jde nám o to, aby si všichni dosyta užili především tanečního parketu na hlavním sále, což při větší kapacitě bývá poněkud problematické,“ vysvětluje Iveta Krupičková. Ani v pátém ročníku nebude chybět předtančení a oblíbená výuka tance, které tentokrát budou naladěny do rytmu argentinského tanga.

Vstupenky na všechny zámecké akce si můžete rezervovat zde >>.

[FŠ]
Zdroj: www.zamekdecin.cz