Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi v Klatovech inkasovali desítku. Domácí tak potvrdili jasnou roli favorita

klatovyNa led silných Klatov zajížděli ve středu 4. 11. 2015 hokejisté Děčína, kde po první třetině drželi nadějný stav 1:1, když dokonce i vedli. Jenže ve druhé třetině pak Klatovští zaveleli doslova k exhibici a nedali Medvědům žádnou šanci.

V úvodu první třetiny ustáli Medvědi dvě přesilové hry Klatov a to jim zřejmě dodalo sílu. Hned po tom, co naskočil Zdvořáček na led a Děčínští hráli v plném počtu, otevřeli účet středečního klání právě oni. V jedenácté minutě se MARTIN ZDVOŘÁČEK, jenž opustil lavici hanby, postaral o první branku zápasu – 0:1. Domácí však takřka okamžitě po buly srovnali stav na 1:1 zásluhou RICHARDA KRISTLA a znovu se začínalo od začátku. Rušno před hostující brankou bylo ještě v samotném závěru první části, když Topinka v dobré pozici přestřelil děčínskou branku. Poprvé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Do druhé třetiny hokejisté Klatov doslova vlétli a z děčínské branky si vyrobili střelnici. Konto Medvědů totiž v této fázi hry zatížili pěti brankami. Vedoucí branku vsítil střelou zápěstím extraligový Indián JAN SCHLEISS a domácím se tak lépe dýchalo – 2:1. O chvíli později pak přidal další přesnou ránu MIROSLAV INDRÁK, jenž je rovněž hráčem Plzně. Kvality ukázal i v dresu farmářských Klatov a jeho tým vedl 3:1. Kanonáda ze strany Klatov pokračovala dále a v šestatřicáté minutě už to bylo 4:1. To JAKUB SLAVÍK uklidil kotouč, jenž se ocitl na brankové čáře, do branky Děčína a pro hosty to byla další těžká rána. Medvědi se snažili alespoň korigovat nepříznivý stav, ale domácí brankář byl proti. V závěru druhé třetiny pak domácí přidali další dvě branky, o které se postarali MATĚJ BERAN a TOMÁŠ PACANDA, kteří uzavřeli střelecké hody druhé periody – 6:1.

Do třetí třetiny nastoupil v brance Medvědů Šticha, kterého poté v padesáté minutě prostřelil MIROSLAV INDRÁK, který se trefil podruhé v utkání – 7:1. Stejný hráč o pět minut později projel sám až před Štichu, ale v poslední chvíli umístil svou střelou pouze vysoko nad. V závěru třetí periody přidali domácí další tři branky a uštědřili Medvědům potupnou desítku. Nejprve na 8:1 zvyšoval RICHARD KRISTL, po něm se pak trefil ROMAN PŘIKRYL – 9:1 a střelecký účet zápasu pak uzavřel RICHARD KRISTL, jenž zkompletoval svůj hattrick – 10:1. Medvědi tak nakonec na ledě favorita utrpěli vysokou porážku a Klatovští naopak potvrdili svou sílu a jejich ambice na postup do první ligy.

HC Klatovy – HC Děčín 10:1 (1:1; 5:0; 4:0)
Branky a nahrávky: 12. Kristl (Tulačka), 28. Schleiss (Přikryl), 35. Indrák (Houfek, Schleiss), 36. Slavík (Marcel), 37. Beran, 38. Pacanda (Houfek), 50. Indrák (Houfek), 58. Kristl (Tulačka, Beran), 59. Přikryl (Indrák, Marcel) – 11. Zdvořáček (Oliverius)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (41. Šticha) – Michajličenko, Vaněk, Molnár, Kaltenböck, Zdvořáček, Procházka, Hříbal – Kuchynka, Volráb, Fojt, Faigl, Oliverius, Zika, Kment, Klement, Strnad, Bejšovec

Vendula Zdražilová, HC Děčín