Rubriky
Zprávy

Červený kříž proškolil děčínské strážníky

MP Decin_prvni pomocŠkolení v poskytování první pomoci absolvovali děčínští strážníci pod vedením lektorů z Českého červeného kříže. Nově získané znalosti a dovednosti jim pomohou v zaměstnání, kde se často setkávají se zraněnými, kterým poskytují základní ošetření.

„Školení je výsledkem spolupráce s Českým červeným křížem, který nám tento specializovaný kurz nabídl. Postupně jsme v průběhu posledních několika týdnů proškolili všechny strážníky v hlídkové službě,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

Kurz lektoři červeného kříže zaměřili velmi prakticky na situace, se kterými se mohou strážníci běžně setkat. Šlo například o ošetřování řezných nebo bodných ran, popálenin nebo zranění způsobených při dopravních nehodách. Prakticky si všichni strážníci vyzkoušeli správný postup poskytování první pomoci člověka, kterému selhávají základní životní funkce. „Vše bylo doprovázeno reálným nácvikem, což považuji za velmi přínosné. Strážníci se často dostávají ke konfliktům, kde jsou zranění a jsou zpravidla těmi prvními, kdo musí poskytnout základní zdravotnickou pomoc. Kurz s tímto zaměřením proto budeme ve spolupráci s červeným křížem určitě v budoucnu opakovat. Tyto dovednosti nesmí u žádného strážníka chybět,“ dodal ředitel.

Primátorka Děčína Marie Blažková doplnila, že záměrem do budoucna je vzdělávání strážníků v těchto oblastech ještě rozšířit. „Je to jedna z priorit v činnosti strážníků. Kromě školení první pomoci připravujeme na příští rok např. záchranářské kurzy nebo vzdělávání v oblastech komunikace a zvládání konfliktů,“ dodala primátorka.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín