Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoPoničený trávník
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Benešovští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci dvojici mladých mužů z Ústeckého kraje, kteří se měli společně podílet na poničení travnaté plochy verneřického fotbalového hřiště. Rýhy a koleje od vozidla společně s vyvráceným kovovým sloupkem připravilo verneřické samosprávě nečekané náklady v podobě dvaceti tisíc českých korun. Nezbedná jízda z devátého na desátého října letošního roku může oba devatenáctileté mladíky připravit nejen o ne neplánované výdaje, ale také poznamenat jejich rejstřík trestů.

Přišla o nejen o doklady
DĚČÍN – Pod drobnohledem děčínských policistů se v polovině října letošního roku objevil čtyřiadvacetiletý muž z Děčína, který si jejich ústy vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Vypovídal odmítl. Sedmnáctého října letošního roku měl v podchodu hlavního vlakového nádraží v Děčíně okrást spící ženu a připravit ji tak o příruční taštičku s doklady, finanční hotovostí a platebními kartami. Cizinka přišla o věci v hodnotě necelých čtyř a půl tisíce českých korun.

Do osmi dnů!
DĚČÍN – Žadatelům různých sociálních dávek ze zákona vyplývá povinnost ohlásit důležité změny do osmi dnů příslušné pobočce úřadu práce. Tuto povinnost pravděpodobně nesplnila dvaadvacetiletá žena z Děčína, jež od státu odčerpala bezmála dvaačtyřicet tisíc českých korun formou čerpání rodičovského příspěvku, aniž by úřednicím ohlásila podstatné změny pro rozhodnutí dávky ve stanovené lhůtě. Děčínští policisté prověřují ohlášené zanedbání zákona s ohledem na možný přečin podvodu, který se týká období od loňského června do dubna letošního roku.

Chybí nářadí
DĚČÍN – Děčínští strážci zákona prověřují od třiadvacátého října letošního roku možný přečin krádeže, ke kterému mohlo dojít v děčínské půjčovně nářadí. Z nákladového prostoru služebního vozidla zmizela v polovině července letošního roku okružní pila s vrtačkou. Majitel věcí vyčíslil škodu na částku lehce převyšující devatenáct tisíc českých korun. Policisté v současné chvíli shánějí všechny dostupné informace, které by mohly napomoci k objasnění ztráty majetku.

Za volantem bez řidičáku
ŠLUKNOV – Strážníci městské policie ze Šluknova zastavili třiadvacátého října letošního roku v Zámecké ulici projíždějící osobní automobil, za jehož volantem seděl šestatřicetiletý muž. V průběhu silniční kontroly vyšlo najevo, že řidič postrádá oprávnění k řízení motorových vozidel a navíc má vyslovený platný zákaz řízení motorových vozidel od letošního července. Přešlap v podobě přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí předali k prošetření místním policistům z OOP Šluknov.

Zastavila ho až značka
DĚČÍN – Dopravní policisté z Děčína vyjížděli letos v sobotu čtyřiadvacátého října ráno k dopravní nehodě v Revoluční ulici. Alkoholem ovlivněný řidič osobního vozidla nezvládl řízení při projíždění mírně levotočivé zatáčky a krátce po půl osmé ráno narazil do zdejšího dopravního značení. Jak později ukázala orientační dechová zkouška, řidič byl v době jízdy pod vlivem alkoholu. Nadýchal 2,67 promile alkoholu v dechu. Neuvážený krok mu může přinést až zahájení trestního stíhání z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V průběhu nečekaného incidentu nebyl nikdo zraněn. Poničením dopravního značení vznikla městu Děčín škoda ve výši 8.000,- Kč.

Děčín 27. října 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín