Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Sliby chyby
VARNSDORF – Velkým zklamáním v tuto chvíli zřejmě prochází dvaačtyřicetiletá žena ze Šluknovského výběžku. Před dvěma lety se přes internet seznámila s mužem, se kterým posléze nějaký čas žila. Během společného soužití vyhověla jeho prosbám a zapůjčila mu finanční prostředky ve výši 163.000,- Kč. Navíc se s ním dohodla na koupi vozu, za který uhradila částku 154.000,- Kč. Jelikož do současné chvíle se její bývalý partner k naplnění svých závazků nemá, obrátila se na místní policisty, kteří případ začali prověřovat s ohledem na přečin podvodu. Po provedeném šetřením se rumburští strážci zákona rozhodli devětadvacáté září letošního roku zahájit trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže. Zatím vše nasvědčuje verzi podvodného jednání…

Postrádají túje
RUMBURK – Na místní policisty se obrátil majitel rekreační chalupy ve Starém Jiříkově, který po návštěvě své nemovitosti zjistil úbytek stromů v zahradě. Na přelomu letošního srpna a září z oplocené zahrady v Jiráskově ulici zmizelo osmnáct čínských tújí v hodnotě 4.220,- Kč. Případ zmizelých stromů policisté šetřili s ohledem na přečin krádeže a porušování domovní svobody. V průběhu prověřování přišli na dvojici mužů ze Šluknovského výběžku, kterým již sdělili podezření ze spáchání výše zmiňovaných přečinů.

Byla pod vlivem
DĚČÍN – Letos čtvrtého září chvíli po půlnoci kontrolovala policejní hlídka osádku projíždějícího červeného Peugeotu. Řidička byla vyzvána k orientačnímu testování na přítomnost návykových látek. Tester odhalil užití zakázaných látek. Dvacetileté dívce byl odebrán řidičský průkaz a zakázána další jízda. Současně byla vyzvána k toxikologickému vyšetření, kterému se dobrovolně podrobila. Zjištěný noční přešlap šetří policisté z Podmokel s ohledem na přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Smělý zákazník
DĚČÍN – Následkům tří krádeží, ke kterým se uchýlil v průběhu září letošního roku, čelí devětadvacetiletý muž z Ústecka. V děčínských obchodech ho zaujalo především drogistické zboží, leč sáhl i čokoládových tyčinkách v Ústí nad Labem. Nezaplacené zboží dosáhlo hodnoty bezmála osmi tisíc českých korun. Děčínští policisté jeho prohřešky zpracovali ve zkráceném přípravném řízení a poslední zářijový den muži sdělili podezření z přečinu krádeže.

Děčín 2. října 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín