Rubriky
Sport Zprávy

Preview před utkáním BK ARMEX Děčín – USK Praha

usk-prahaV sedmém kole Kooperativa NBL přivítají Válečníci na domácím hřišti pražské vysokoškoláky, které dokázali v loňské sezoně skolit ve všech čtyřech vzájemných kláních. Podaří se tedy děčínské družině na tuto pozitivní bilanci navázat i v letošním ročníku?

V loňské sezoně tuzemské nejvyšší soutěže skončili Pražané na předposlední jedenácté příčce s bilancí 13 výher a 29 porážek. O moc lépe se Křivánkovi a spol. nevedlo ani v Českém poháru, kde vypadli ve 4. kole po domácí porážce s BC Geosan Kolín v poměru 46:68.

S týmem z metropole hlavního města se svěřenci Pavla Budínského utkali v posledním přípravném mači před letošní sezonou a dokázali na Folimance zvítězit osmibodovým rozdílem 66:58. Tento zápas se hrál za zavřenými dveřmi.

Po nevydařené loňské sezoně zůstal na lavičce USK slovinský stratég Mirsad Alilovič, jemuž vedení klubu přivedlo tři velmi zajímavé posily. Staronovou akvizicí na perimetr je děčínským fanouškům dobře známý Admir Alič, k němuž na křídlo přibyl i člen širšího reprezentačního kádru Jaromír Bohačík, jenž klub posílil z belgického celku Stella Artois Leuven Bears. Podkošovou sestavu Pražanů poté vyztužil pivot Igor Josipovič z Bosny a Hercegoviny, jenž přišel z bosenského celku OKK Spars Sarajevo.

Změny v kádru Sov:
Příchody:
Admir Alič, Jaromír Bohačík (oba křídelníci), Igor Josipovič (pivot).

Odchody: Mitja Nikolič, Matej Krušič.

Loňské vzájemné zápasy v kostce:
Základní část Kooperativa NBL:
Děčín – USK 77:63 (top skóreři: Houška 17, Stria 14 – Feštr 14, Nikolič 13)
Děčín – USK 81:62 (Bažant, Jelínek a Kaša po 12 – Grunt 13, Šafarčík 10)
USK – Děčín 64:74 (Michal Mareš 16, Křivánek a Krušič po 13 – Vyoral 15, Houška 14)
USK – Děčín 74:83 (Nikolič 21, Krušič 16 – Jelínek 20, Bažant 16)

Sovy nevstoupily příliš úspěšně ani do letošní sezony a po pěti odehraných zápasech mají na kontě pouze jediné vítězství. V předminulém (pátém) kole (6. kolo s Nymburkem odehrají až v prosinci) podlehli Pražané Brnu na jeho hřišti poměrem 81:89 (top skóreři USK: J. Bohačík 19, Josipovič 14, Feštr a Alič po 13).

Naopak hráči BK ARMEX Děčín se vezou na vítězné vlně a přemožitele nepoznali již ve čtyřech mačích v řadě. Naposledy v pondělí v televizní předehrávce 6. kola KNBL zvítězili v Opavě 67:63 (Stria 13, Pomikálek 12, Vyoral 11), čímž navíc Slezanům připravili první porážku v sezoně.

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta