Rubriky
Sport Zprávy

Po neskutečné přestřelce a několika obratech na obou stranách berou tři body Medvědi

pisekV sobotu se hrálo ve druhé lize desáté kolo a v jeho rámci přivítali Medvědi na vlastním ledě jihočeský Tábor. V dramatické přestřelce, ve které padlo dohromady čtrnáct branek, zvítězili Medvědi a připsali si důležité tři body do tabulky.

Zápas začali lépe hosté, kteří účet sobotního klání otevřeli už na počátku šesté minuty, kdy se přesně trefil JAN SÝBEK – 0:1. O necelé čtyři minuty později ale bylo vyrovnáno. RADEK FOJT dokázal bleskově využít přesilovou hru a Medvědům se zase dýchalo o něco lépe – 1:1. Ve třinácté minutě pak dostal na pravý kruh přesnou přihrávku JAN KALTENBÖCK, prudkou střelou vymetl v síti hostí pavučiny a obrat byl dokonán – 2:1. V průběhu hry byly k vidění další šance na obou stranách, ale gólmani obou celků neinkasovali. V závěru třetiny ještě zahrozil Zika a na druhé straně Sýbek, ale ani tentokráte se skóre neměnilo. Po prvním dějství tak šli do kabin rozhodně lépe Medvědi, kteří si vypracovali jednobrankový náskok.

Do druhé třetiny hosté doslova vlétli a Lavinger musel zasahovat po dorážce Vlčka, těsný náskok svého celku ale udržel. Ve třiadvacáté minutě už se znovu skóre měnilo. Dvěma slepenými góly JOSEFA SLAVÍKA a JOSEFA URBANCE Písečtí nejprve srovnali a záhy pak nepříznivý stav dokázali otočit znovu na svou stranu – 2:3. Medvědi ale nadále pokračovali ve své hře, která takřka v polovině utkání přinesla ovoce. TOMÁŠ FAIGL zavěsil v těsné blízkosti branky hostí a bylo opět vyrovnáno – 3:3. Domácí hokejisté tak nastartovali k dalšímu obratu, před koncem druhé třetiny to byli oni, kdo vsítil dvě slepené branky zásluhou ONDŘEJE HŘÍBALA a MICHALA OLIVERIUSE a před třetí třetinou tak měli slibný dvoubrankový náskok – 5:3.

V šestačtyřicáté minutě dostal Molnár 2+2 minuty za vysokou hůl a hosty čekala dlouhá přesilová hra. Tu dokázali v rozmezí dvanácti vteřin dvakrát využít JOSEFEM URBANCEM a LADISLAVEM MARKEM a rázem byl stav 5:5. Medvědi však odpověděli také dvěma rychlými góly, když nejprve ukázkovým bekhendem prostřelil hostujícího brankáře ŠTĚPÁN KUCHYNKA a po něm hned zamířil zcela přesně LUKÁŠ ZIKA – 7:5. Drama tak pokračovalo, ale ve třiapadesáté minutě odskočili domácí znovu na dvoubrankový rozdíl TOMÁŠEM FAIGLEM a zdálo se, že je o osudu tohoto klání rozhodnuto – 8:5. Medvědi byli doslova v laufu a prahli po dalších gólech, bylo jich plné kluziště. Nakonec se jim podařilo ještě dostat puk do hostující svatyně čtyři minuty před koncem třetí třetiny. Vaněk předložil přesnou přihrávku ONDŘEJI CHLÁDKOVI, který své sólo poté proměnil – 9:5. Tímto zásahem tak uzavřel účet sobotního utkání a Medvědi si po delší době připsali plný počet bodů.

HC Děčín – IHC Písek 9:5 (2:1, 3:2, 4:2)
Branky a nahrávky: 9. Fojt (Filipovský, Volráb), 13. Kaltenböck (Oliverius, Zika), 29. Faigl (Kaltenböck), 38. Hříbal (Kuchynka, Kment), 39. Oliverius (Zika, Faigl), 47. Kuchynka (Chládek), 48. Zika (Vaněk, Faigl), 53. Faigl (Chládek), 56. Chládek (Vaněk) – 6. Sýbek (Slavík), 23. Slavík (Ferebauer), 23. Urbanec (Sýbek), 46. Urbanec (Procházka, Sýbek), 47. Marek (Sýbek)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Filipovský, Hříbal, Vaněk, Kaltenböck, Klement, Vegner, Molnár, Zdvořáček – Chládek, Faigl, Oliverius – Kuchynka, Zika, Volráb – Fojt, Drnec, Kment

Vendula Zdražilová, HC Děčín