Rubriky
Zprávy

Ozbrojený lupič zranil zaměstnankyni pošty, peníze ale ubránila

policie auto tyrsovka_alesoV Jílovém na Děčínsku zranil lupič zaměstnankyni pošty. Zatím neznámý mladý muž vstoupil do budovy se zbraní v ruce v úterý těsně před zavírací dobou, přesně ve chvíli, kdy šla pracovnice zamknout vchod. Žena se zloději bránila, ten se polekal a z pošty utekl s prázdnou.

„Zaměstnankyně pošty byla zraněna lehce. Po pachateli intenzivně pátráme, víc informací s ohledem na vyšetřování nemohu sdělit,“ řekla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podle starosty Jílového Miroslava Kalvase skončila zraněná pošťačka v péči lékařů. Policistům předali jílovští strážníci téměř přesný popis pachatele.

„Byl to mladík, měl světlé kudrnaté vlasy a byl asi sto šedesát centimetrů vysoký,“ řekl Kalvas.

Mluvčí České pošty Matyáš Vitík potvrdil, že z pošty žádné peníze nezmizely. Přitom si lupič vybral tu nejvhodnější dobu. Na poště už nikdo nebyl a na konci pracovní doby tam bývá nejvíce peněz.

Proč pracovnice poštu bránila, Vitík neví. „Mají instrukce, jak v případě přepadení postupovat, ale to se týká hlavně těch, kteří sedí za přepážkou. Nemají se přepadení bránit. Tohle se ale stalo mimo přepážku a paní situaci vyhodnotila tak, že poštu bránila. Já bych to asi nedokázal,“ dodal.

Autor: Alice Klaubenschalková
Zdroj: http://usti.idnes.cz/