Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi s lídrem nebodovali, Kolín naopak roli potvrdil a získal další tři body

kolinMedvědi přivítali v sobotu 3.10.2015 prozatím suverénní Kolín, jenž neztratil ani bod. A i po duelu s Děčínem budou nadále vládnout druhé lize bez ztráty jediného bodu. Z ledu Děčína si totiž odvezli všechny tři body za výhru 3:0.

Už v šesté minutě vyslal na hostujícího Sejpala jedovatou střelu Vacek, jenže brankář Kolína reflexním zákrokem jeho šanci zlikvidoval. Poté se několika akcemi zaskvěli také hosté, ale i Lavinger byl ve svém brankovišti pozorný. Záhy však už musel lovit puk ze své sítě, když přesilovou hru proměnil JAKUB SEMIRÁD a hosté tak díky němu otevřeli účet sobotního klání – 0:1. Chvíli po inkasované brance čelili Medvědi dalšímu nebezpečnému úniku, Kadlec však tváří v tvář Lavingerovi neuspěl a ten si připsal veledůležitý zákrok. V závěru první periody ještě zahrozil Vacek, který si před Sejpalem klepl o kotouč a z následné otočky na něho vyslal nebezpečnou střelu. Brankář Kolína však vystavil stopku a puk měl ve své moci.

Úvod druhé periody patřil Medvědům, kteří několikrát ohrozili kolínskou svatyni. Jenže tomuto tlaku znovu dokázal Sejpal odolat a svými zákroky mnohdy motal hráčům Děčína hlavy. Téměř v polovině utkání hráli Medvědi dlouhou přesilovou hru 5 na 3, ale i když byli vyrovnání blízko, díky Sejpalovi se nekonalo. A nebylo tomu tak ani v další šanci Fojta, jenž svou střelu poslal opět do betonové hráze v podobě Sejpala. Tlak Děčína pak v osmatřicáté minutě přeťal JAN VESELÝ, který si nabruslil do prostoru mezi kruhy a tvrdou ránou vymetl v děčínské brance všechny pavučiny – 0:2.

Na začátku třetího dějství došlo k obrovské skrumáži před brankou Kolína, ale znovu se skóre na děčínské straně neměnilo. Nejprve Volráb nadvakrát nepřekonal Sejpala a neujala se ani další střela, která se odrazila zřejmě od spojnice na brankové konstrukci. Sice se domácí radovali, ale hlavní sudí rozpažil. Medvědi ve svém tlaku pokračovali další jedovkou z hole Hříbala, ale opět to byl Sejpal, který nechtěl, aby se skórě měnilo. Po velkém tlaku Děčína pak přišla krutá rána v podobě třetí kolínské branky. Při signalizovaném vyloučení se přesně trefil PETR MORKES a děčínský hráč tak na trestnou lavici nemusel – 0:3. I za tohoto stavu se ale domácí snažili alespoň o čestný úspěch, ten ale do konce zápasu nepřišel. Kolín je tak stále bez ztráty kytičky. Děčínští však proti lídrovi rozhodně nezklamali, podali srdnatý výkon, ale proti Sejpalovi to dnes prostě nešlo.

HC Děčín – SC Kolín 0:3 (0:1; 0:1; 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Semirád (Ježek, Hanzl), 38. Veselý (Semirád, Malý), 48. Morkes (Zumr, Jankovský)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Procházka, Molnár, Vaněk, Hříbal, Kaltenböck, Vegner, Klement – Hašek, Volráb, Fojt – Drnec, Oliverius, Kuchynka – Faigl, Vacek, Kment – Musil, Chládek, Havlíček

Vendula Zdražilová, HC Děčín