Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi poprvé venku bodovali. Z Vajgaru vezou všechny tři body

vajgarVe středu 28. 10. 2015 zajížděli hokejisté Děčína do jihočeského Jindřichova Hradce, kde se jim podařilo poprvé v sezóně bodovat na cizím kluzišti a po výhře 4:2 tak slaví další tři body do tabulky.

Vajgar začal utkání dobře, když se ve čtvrté minutě dostal do sóla Voříšek, Lavinger však včas nastavil svůj beton a nájezd domácího útočníka zlikvidoval. O chvíli později se už ale Vajgar radoval ze vstřeleného gólu. TOMÁŠ FENCL si nabruslil do prostoru mezi kruhy a svižnou střelou dokázal překonat brankáře Medvědů – 1:0. Hradečtí se však příliš dlouho z vedoucí branky neradovali, přesně šestnáct vteřin. Tolik času totiž stačilo hokejistům Děčína ke srovnání pro ně nepříznivého stavu. DANIEL VOLRÁB využil zaváhání domácího brankáře, který neměl puk pod svou kontrolou a dorazil ho za jeho záda – 1:1. Dále byly k vidění další šance na obou stranách, ale oba gólmani své týmy drželi. V šestnácté minutě mohl dokonat obrat Procházka, ale ve vyložené šanci zamířil pouze vysoko nad branku Jindřichova Hradce. Po prvním dějství šly oba týmy do kabin s nerozhodným stavem 1:1 a zápas tak byl zcela otevřený na obě strany.

Druhá třetina znovu začala dobře pro domácí tým, Koňařík v pětadvacáté minutě orazítkoval tyč děčínské branky. O chvíli později zahrozil svou střelou také Zika na opačné straně, ale i domácí brankář byl připraven. V polovině utkání pak musel zasahovat Lavinger proti jedovaté střele Lazorišáka, ale znovu byl pozorný a Medvědy podržel. Děčínský brankář pak zavřel své brankoviště Brabcovi, jenž se obtočil kolem jeho branky, ale ani milimetr místa mu nenechal. Vajgarští pak zahrozili znovu Lazorišákem, ale úspěšní znovu nebyli. Vypadalo to, že se ve druhé periodě už nic nestane, ale nebylo tomu tak. Pouhých dvanáct vteřin před sirénou nahodil puk před branku TOMÁŠ FAIGL a puk nakonec skončil v domácí brance – 1:2. Medvědi se tak trefou do šatny dostali do jednobrankového náskoku a zápas tak dokázali otočit ve svůj prospěch.

Tak jak Medvědi skončili druhou třetinu, začali také tu třetí. Už v jednačtyřicáté minutě potrestali hosté chybu rozehrávky Vajgaru, puk se dostal na modrou čáru k JANU MOLNÁROVI, jenž dokázal propálit brankáře domácích – 1:3. Medvědi měli poté příležitost své vedení ještě navýšit v přesilové hře, ale Vajgar se ubránil. Sedm minut před vypršením třetí periody pálil Záhora, ale ke kontaktnímu gólu jeho střela nevedla. Vajgarští neustále hrozili před Lavingerem, který jim ale svými zákroky nedovolil skórovat. V závěru třetí třetiny to zkusili domácí bez brankáře, ale nebylo jim to nic platné. JAN MOLNÁR se trefil z půlky hřiště do odkryté klece a svým druhým přesným zásahem v utkání rozhodl o zisku tří bodů pro jeho tým – 1:4. Půl minuty před koncem už jen kosmeticky upravil skóre JAN KOŇAŘÍK, jenž prostřelil Lavingera střelou od modré čáry – 2:4.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Děčín 2:4 (1:1; 0:1; 1:2)
Branky a nahrávky: 5. Fencl (Košťál), 60. Koňařík (Heřmánek, Fencl) – 5. Volráb (Molnár), 40. Faigl (Oliverius), 41. Molnár (Buďa), 60. Molnár

Sestava HC Děčín:
Lavinger, Kácha – Filipovský, Molnár, Kaltenböck, Zdvořáček, Procházka, Hříbal, Kvaček, Klement, Drnec, Volráb, Fojt, Faigl, Oliverius, Zika, Kuchynka, Chládek, Kment, Buďa, Bejšovec

Vendula Zdražilová, HC Děčín