Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi na Jablonec nestačili. Na jeho ledě prohráli 3:7

jablonec hokejUtkání ještě ani pořádně nezačalo a Lavinger musel lovit puk ze své sítě. Už po půl minutě hry totiž skóroval LUKÁŠ TONDR, který svou střelu z pravého kruhu přetavil ve vedoucí gól – 1:0. Jablonečtí měli nadále menší převahu a ve dvanácté minutě mohli vést o dvě branky. Nevyhoštěný však střelu Čechury těsně před brankou Medvědů tečoval jen těsně vedle Lavingerovy svatyně. O chvíli později se do šance dostal Fojt, ale Bouška jeho střelu vyrazil betonem. V šestnácté minutě se znovu měnilo skóre a opět na straně Vlků. Podruhé v utkání se přesně trefil LUKÁŠ TONDR a dal svému celku pohodlnější vedení – 2:0. A pro Medvědy mohlo být znovu hůře na konci první periody, když na Lavingera jel úplně sám Nevyhoštěný, ale hostující klec netrefil.

Druhá třetina začala pro Děčín velmi dobře. Ve dvaadvacáté minutě se dokázal trefit ŠTĚPÁN KUCHYNKA, který vsítil kontaktní branku – 2:1. Jenže o dvě minuty později využili Vlci dvojnásobnou početní výhodu a z hole MICHALA PAVLŮ tak padla další branka – 3:1. Medvědi se ale znovu dokázali dostat na dostřel jediného gólu, když do černého zamířil ONDŘEJ HŘÍBAL – 3:2. Vlci však zase odskočili na dvoubrankový náskok. V pětatřicáté minutě zkompletoval LUKÁŠ TONDR hattrick – 4:2 a aby toho nebylo málo, necelé tři minuty před koncem druhé periody doklepl kotouč do děčínské branky JIŘÍ PEŘINA a po druhé třetině tak měl Jablonec slušný tříbodový náskok.

Na počátku třetího dějství tečoval do tyče domácí branky střelu Klementa Buďa, skóre se tak neměnilo. Bylo tomu tak na konci devětačtyřicáté minuty, kdy na 6:2 zvyšoval JAKUB MULAČ a s hosty to nevypadao vůbec dobře. Jenže o čtrnáct vteřin později vykřesal jiskřičku naděje JAN KMENT, který svou střelu nechal propadnout za záda domácího brankáře – 6:3. Jenže hosté se příliš dlouho neradovali. Ihned po buly totiž zametl kotouč za záda Lavingera KAMIL BŘÍŠKA a bylo to 7:3. Hosté už nedokázali odpovědět a Vlci si svůj pohodlný náskok udrželi až do konce zápasu. Medvědi tak ztratili další tři body.

HC Vlci Jablonec – HC Děčín 7:3 (2:0, 3:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Tondr (Bříška), 16. Tondr, 25. Pavlů (Čechura, Demel), 35. Tondr (Šulc), 38. Peřina (Demel), 49. Mulač (Demel), 50. Bříška (Šulc, Bříška) – 22. Kuchynka (Drnec, Oliverius), 32. Hříbal, 50. Kment (Buďa)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Vaněk, Molnár, Kaltenböck, Hříbal, Klement, Strnad – Hašek, Volráb, Fojt – Drnec, Oliverius, Kuchynka – Faigl, Buďa, Kment – Bejšovec, Musil

Vendula Zdražilová, HC Děčín