Rubriky
Zprávy

Kruhový objezd na Dělnické se částečně uzavře, práce potrvají až do konce příštího roku

delnickaPrimátorka města Marie Blažková svolala jednání všech zúčastněných stran, aby s nimi prodiskutovala další postup a harmonogram prací. „Situace na Dělnické ulici je zoufalá. Nikomu z nás se nelíbí, že jsme nuceni jezdit po vyfrézované ulici, vyhýbat se strojům a čekat na semaforech. Věděli jsme, že to musíme vydržet, a upínali se k datu avizovaného dokončení stavby,“ řekla primátorka.

Problémy, se kterými se stavba dlouhá 739 m potýká, je několik. „Bohužel při opravách bylo zjištěno, že je nutné vymístit zhruba 420 m plynovodu, který byl chybně položen v roce 1996, což je relativně nedávno. Tato skutečnost protáhne stavbu skoro o další rok. Přestože město není investorem stavby, stojí nás rekonstrukce nemalé finanční prostředky, protože musíme například sanovat zvýšené finanční náklady dopravního podniku. Intenzivně tedy zvažujeme další kroky a případně budeme požadovat náhradu,“ vysvětlila Marie Blažková.

Řidiče tedy ještě v letošním roce čeká poměrně značné dopravní omezení. Dělníci totiž musejí překonat nejproblematičtější místo stavby. Pravděpodobně hned zítra dojde k částečnému uzavření kruhového objezdu a v pondělí 26. 10. také Husitské ulice, jezdit se bude ulicí Budapešťská. Největší nepohodlí s jízdou do Želenic potrvá do 15. prosince. „Na schůzce bylo domluveno, že firmy udělají maximum a do poloviny prosince dodělají tento nejhorší úsek, takže po 15. prosinci budou řidiči jezdit v úseku od kruhového objezdu téměř k ulici Husitská po novém asfaltu. S dopravním omezením řidičů bohužel bude zřejmě také souviset omezení provozu autobusových zastávek, o tomto bude informovat cestující DPmD., a. s.,“ doplnila primátorka. Pokud tedy dovolí klimatické podmínky a mrazy neklesnou pod – 10 stupňů, mělo by být přeložení plynu hotovo do konce dubna. Další práce na rekonstrukci kanalizace budou pokračovat až do podzimu roku 2016.

Zdroj: Magistrát města Děčín