Rubriky
Turisti Zprávy

Halloween na Kozí dráze se nekoná, do kolejiště spadly kameny

kozina_spadle_kamenyJízda na Kozí dráze z Děčína do Telnice, která se měla uskutečnit v neděli 11. listopadu 2015, se bohužel ruší. V mezistaničním úseku Děčín západ – Jílové u Děčína došlo v km 2,570 k sesuvu pískovcových bloků. Kameny v množství cca 6 m3 spadly přímo do provozované koleje. Program, který připravila Telnice, se v obci uskuteční.

Správa tratí Ústí nad Labem následně provedla kontrolu zářezu v místě zřícení ( km 2,300 – 2,700 ) a zjistila, že svah do výšky 20 – 30 m je porostlý hustou náletovou vegetaci s velkým výskytem členitých nestabilních pískovcových bloků. K dalším, již menším, sesuvům došlo v následujících dnech. Popadané kameny byly odstraněny z důvodu provádění kontrolních jízd v celém úseku. Správa železniční dopravní cesty vyloučila trať dne 26.10.2015 z provozu, protože nelze zaručit bezpečné provozování drážní dopravy. Svah prohlédne odborná firma a následně bude rozhodnuto o způsobu provedení opravy.

Všem zájemcům o jízdu na Kozí dráze se omlouváme. Zda se uskuteční dne 6. prosince další plánovaná jízda, tentokrát s tématikou Mikuláše, zatím není jasné. Prosíme o pochopení.

Zdroj: Magistrát města Děčín