Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoCo je pro ně zákon?
DĚČÍN – Dva muži z Děčína čelí od včerejšího dne sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Starší z nich se vyhýbal nástupu trestu do věznice, kde se měl hlásit již koncem května letošního roku. Jeho vyhýbání nemělo dlouhého trvání. V červnu na něj policisté v rámci kontroly narazili a vzápětí jej do věznice eskortovali. Kromě výkonu trestu nyní čelí také trestnímu stíhání z výše uvedeného přečinu. Mladší z nezbedů usedl za volant a řídil motorové vozidlo, ačkoliv měl zástupci Magistrátu města Děčína vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Odhalení nerespektování zákona přišlo po třech dnech platného zákazu. Muž tak čelí kromě zákazu jízdy navíc zkrácenému přípravnému řízení, během kterého mu děčínští strážci zákona sdělili podezření ze spáchání výše uvedeného přečinu. Jak se věci dále budou vyvíjet, je nyní v rukou státních zástupců.

Okraden ve spánku
DĚČÍN – V závěru letošního srpna se na podmokelské policisty obrátil devětatřicetiletý muž z Děčína, jenž pod tíhou víkendové zábavy usnul na lavičce u hlavního vlakového nádraží. Jeho pohrouženého stavu zřejmě využila o pár let mladší obyvatelka Děčína, která od dnešního dne čelí sdělení podezření z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Její rukou měla zmizet oznamovatelova peněženka s platebními kartami a finanční hotovostí. Ona sama k případu vypovídat odmítá. Škoda čítá necelých osm tisíc českých korun. Případ bude postoupen na okresní státní zastupitelství.

Další škraloup
DĚČÍN – Podmokelští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže také sedmadvacetiletému muži z Děčína. Jeho trestní rejstřík se tak obohatí zřejmě o další prohřešek, ke kterému se měl uchýlit koncem letošního srpna v děčínském hypermarketu. Krátce po půl třetí odpoledne so zdejší ostraha došlápla na muže, kterého na prodejní ploše obchodu zaujalo drogistické zboží a oblečení v hodnotě 3.627,- Kč. Zboží neproběhlo pokladnou. Zákazník jej místo pokladního pásu uložil do batohu… Ostražité oči ostrahy vše zpozorovaly a zajištěné zboží bylo vráceno zpět do regálů. Nezbedný zákazník se snažil utéct, ale před spravedlností neutekl.
Obdobného přešlapu se dopustil před pár dny také pětatřicetiletý muž z Podmokel. Obsluha děčínské drogerie kontaktovala místní policisty poté, co si všimla zákazníka, jenž nezaplatitl za zboží v hodnotě 379,- Kč. Tablety do myčky a pleťový krém tak nevítaného zákazníka přivedly k dalším problémům se zákonem. S ohledem na minulost se majetkový přestupek změnil vlivem okolností na přečin krádeže, který může odhaleného lapku přivézt až za mříže.

Do 18ti zákaz

ŠLUKNOV – Prověřování přečinu ohrožování výchovy dítěte čelí od čtyřiadvacátého září letošního roku matka nezletilého dítěte ze Šluknova. Policisté z místního oddělení zjistili, že žena své ratolesti v polovině letošního září umožnila hrát na výherním automatu, ačkoliv s automaty si mohou pohrávat jen osoby starší 18ti let … Zákon zakazuje provozování hazardní hry na výherních automatech osobám mladším 18 let. O nebezpečí z této činnosti pro děti a mladistvé bylo napsáno již mnoho analýz. Jednu z nich můžete nalézt např. zde.

Děčín 25. září 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín