Rubriky
Sport Zprávy

Všechny body zůstaly v Sokolově. Medvědi prohráli 4:6

sokolovK dalšímu utkání zajížděli hokejisté Děčína do Sokolova, kde srdnatě bojovali o zisk dalších bodů. V polovině třetí třetiny byli Sokolovu na dostřel jediné branky, nakonec však domácí přidali další góly a zvítězili 6:4.

Domácí už ve druhé minutě udeřili, když přesně mezi tři tyče zamířil svou střelu ONDŘEJ BERÁNEK a Sokolovští se ujali vedení – 1:0. Medvědi se pokoušeli vyrovnat střelou Vacka, ale ta gólové parametry nakonec neměla. V desáté minutě využil Baník přesilovou hru už v jejím začátku a brankou z hole PAVLA KUBĚNY tak Sokolov vedl 2:0. Děčínští poté začali čím dál více útočit a toužili po kontaktním gólu. Svou aktivitu ale nedokázali zúročit, a tak přišel další trest v podobě třetího sokolovského gólu. Baník se vymanil z menšího tlaku Děčína a jeho další akci přetavil ve třetí přesný zásah JAKUB VRÁNA – 3:0. V závěru první třetiny ještě střílel Tvrdek, ale brankář Děčína byl pozorný.

Medvědi hned na začátku druhého dějství, přesně úderem dvaadvacáté minuty, snížili na rozdíl dvou branek. TOMÁŠ FAIGL ze třetí dorážky před brankou Sokolova zamířil přesně a hosté se tak dočkali prvního gólu v síti Baníku – 3:1. Poté byly k vidění šance na obou stranách, ale oba gólmani svými zákroky skórovat soupeři nedovolili. Děčínští se snažili o kontaktní branku, ta ale nepřišla ani v době, kdy hráli přesilovou hru. To bylo v šestatřicáté minutě. Místo toho ujel ve vlastním oslabení domácí Beránek a dostal se do samostatného úniku. Tváří v tvář Lavingerovi, díky jeho včasnému zákroku betonem, neuspěl. Minutu před koncem druhé periody pak zahrozili Medvědi, ale Fečo svým zákrokem velké hrozbě v podobě kontaktního gólu Děčína zabránil. Jen jeho zásluhou skončila druhá třetina se stavem 3:1 pro jeho tým.

Úvod třetí části patřil Sokolovu, který odskočil znovu na tříbrankový rozdíl. Samostatný únik dokázal využít PAVEL KUBĚNA – 4:1. Jenže půl minuty na to se trefil RADIM VACEK, který přetavil přihrávku Klementa v další branku Medvědů a hosté se znovu radovali – 4:2. V polovině třetiny tečoval střelu Klementa RADEK FOJT a na hostující střídačce propukla obrovská radost. Medvědi se dostali na dostřel jediné branky a byli opět zpět ve hře – 4:3. Jenže příliš dlouho se neradovali. Hned na to totiž přišly další dvě slepené branky Sokolova – nejprve zamířil přesně PETR RAČANSKÝ – 5:3 a po něm hned také ONDŘEJ BERÁNEK – 6:3. Znovu tak měli Sokolovští pohodlný tříbrankový náskok. Medvědi už měli příliš málo času na to, aby znovu snížili. To se jim podařilo v šedesáté minutě zásluhou RADIMA VACKA, ale z jejich strany to bylo vše – 6:4. Všechny body tak zůstaly v západočeském Sokolově.

HC Baník Sokolov – HC Děčín 6:4 (3:0, 0:1, 3:3)
Branky a nahrávky: 2. Beránek (Jirušek), 10. Kuběna (Tvrdek), 16. Vrána (Zikmund, Beránek), 44. Kuběna, 50. Račanský (Říha, Tvrdek), 51. Beránek – 22. Faigl (Vacek, Fojt), 45. Vacek (Klement), 50. Fojt (Klement, Faigl), 60. Vacek (Fojt, Kvaček)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Procházka, Havlíček, Kaltenböck, Hříbal, Kvaček, Klement – Drnec, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Musil, Kment, Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín