Rubriky
Sport Zprávy

Poslední přípravný zápas byl ve znamení vysoké prohry

V úterý 8. 9. řisuty2015 přivítali Medvědi na svém ledě tým Řisut v rámci svého posledního přípravného utkání. Hosté Děčínu vrátili prohru ze srpna a před zahájením sezóny si v Děčíně otevřeli střelnici – 1:9.

O svém vítězství rozhodli Buldoci už v první třetině, kdy v rozmezí necelých čtyř minuty vedli rozdílem tří gólů. Nejprve se v šesté minutě trefil PETR JANEČEK – 0:1. O minutu později ho napodobil MICHAL FORTELKA – 0:2. A za další minutu a půl už to bylo 0:3, když se před odkrytou domácí brankou ocitl TOBIÁŠ SLAVÍČEK a Šticha musel lovit potřetí puk ze své sítě. Medvědi zkoušeli na rychlé branky reagovat, ale vždy se svými střelami ztroskotali na dobře chytajícím Ilašenkovi. V šestnácté minutě navíc inkasovali další gól z hole TOBIÁŠE SLAVÍČKA a náskok Řisut byl už čtyřbrankový – 0:4. Takovýto stav vydržel až do konce první třetiny.

Hosté ve svých střeleckých hodech pokračovali i ve druhém dějství. Další dvě branky přidali v šestadvacáté a osmadvacáté minutě zásluhou KRYŠTOFA RACLAVSKÉHO – 0:5 a DANIELA ARNOŠTA – 0:6. Po chvíli pálil z mezikruží Faigl a už to vypadalo, že Medvědi dají svůj první gól, ale opak byl pravdou. Ilašenko proti jeho projektilu vytáhl efektní semafor a držel stále své čisté konto. V čase 32:57 pak dokonal hattrick TOBIÁŠ SLAVÍČEK a Medvědi prohrávali hrozivých 0:7. Branka pro Děčín byla zřejmě zakletá i poté, co Molnárova rána v závěru třetiny orazítkovala tyč řisutské branky.

Úvod třetí periody znovu patřil hostům, kteří poosmé mířili přesně. MARTIN ČURDA přetavil svou individuální akci v další branku a konto obdržených gólů na straně děčínského celku dále rostlo – 0:8. Medvědi neustále obléhali brankoviště Řisut, ale opět se jim nedařilo dopravit kotouč do sítě. Stalo se tak až v devětačtyřicáté minutě, kdy o čisté konto Ilašenka připravil ŠTĚPÁN KUCHYNKA – 1:8. Jeho spoluhráči ale ještě přidali další dobře mířenou střelu, když necelé tři minuty před koncem zamířil do černého KRYŠTOF RACLAVSKÝ – 1:9. Buldoci se ještě pokoušeli o desátý gól, ale ten už Medvědi neinkasovali.

HC Děčín – HC Řisuty 1:9 (0:4; 0:3; 1:2)
Branky a nahrávky: 49. Kuchynka (Klement) – 6. Janeček (Čurda, Šilhavý), 7. Fortelka (Kos), 9. Slavíček (Veselý, Dostál), 16. Slavíček (Kalla), 26. Raclavský (Janeček), 28. Arnošt (Kašák, Kos), 33. Slavíček (Veselý), 44. Čurda, 58. Raclavský (Čurda)

Sestava HC Děčín:
Šticha (Lavinger) – Havlíček, Molnár, Buďa, Hříbal, Klement, Michajličenko – Hašek, Kment, Fojt – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Bačák, Strnad, Rubeš – Bejšovec

Vendula Zdražilová, HC Děčín