Rubriky
Zprávy

Medvědi sahali po bodu, nakonec z Vrchlabí odjeli s prázdnou. Čtyřmi góly se blýskl Kuchynka

vrchlabíDo Vrchlabí zajížděli v sobotu 19.9.2015 hokejisté Děčína, kteří ještě čtyřicet vteřin před koncem třetí třetiny drželi nadějnou remízu 5:5, ale domácí se dostali do vedení a nakonec brali první vítězství v sezóně. Medvědi naopak opět nezískali ani bod.

Přitom zápas začal pro Děčín nejlépe jak mohl. Už ve dvaačtyřicáté sekundě totiž Medvědi vedli. ŠTĚPÁN KUCHYNKA z nenápadné akce poslal svůj tým do vedení – 0:1. O chvíli později se do úniku dostal domácí Oppelt, ale na připraveného Lavingera nevyzrál. V jedenácté minutě mohl do odkryté klece poslat druhou branku Děčína Vaněk, ale ten svatyni domácích minul. V dalším průběhu hry byly k vidění šance na obou stranách, ale oba gólmani své týmy drželi. Když už to vypadalo, že první třetina skončí tak, jak začal její úvod, opak byl pravdou. V čase 19:24 zívala před vrchlabským TOMÁŠEM BLÁHOU prázdná branka a ten do ní bekhendovou střelou poslal puk – 1:1. Vrchlabští tak brankou do šatny srovnali s Děčínem krok.

I úvod druhého dějství patřil Medvědům, kteří se znovu ujali vedení zásluhou JANA HAVLÍČKA, který prudkou střelou propálil Jelínka v brance domácích – 1:2. Jenže Medvědi opět své těsné vedení neuhlídali a Vrchlabí brzy dokázalo srovnat. TOMÁŠ ŠŤASTNÝ zamířil naprosto přesně – 2:2. Ale domácí v polovině utkání museli znovu čelit další akci Děčína, na jejímž konci se ocitl ŠTĚPÁN KUCHYNKA, který opět rozdradostnil své spoluhráče – 2:3. Ovšem z vedoucího gólu se Medvědi radovali necelou minutu. DALIBOR DECARVALHO totiž využil přesilovou hru Vrchlabí a znovu se tedy začínalo od začátku – 3:3. Brankostroj druhé třetiny pokračoval dále, během chvilky se poprvé v zápase dostali do vedení domácí hokejisté zásluhou TOMÁŠE ŠŤASTNÉHO – 4:3. Na jeho trefu ale zareagoval ŠTĚPÁN KUCHYNKA a završil tak svůj hattrick – 4:4. Do konce druhého dějství se už nic nestalo, a tak se do kabin šlo za nerozhodného stavu stejně jako tomu bylo po první části hry.

Třetí třetina začala v režii domácích, kteří Lavingera doslova ostřelovali. Hostující brankář však dokázal střelám domácích čelit a držel Medvědy stále ve hře svými přesnými zákroky. Na projektil TOMÁŠE ŠŤASTNÉHO byl už ale krátký. Domácí útočník využil další početní výhodu a Vrchlabí opět vedlo – 5:4. Medvědi se však nevzdali a čím dál více se tlačili před domácí svatyni. A to se jim vyplatilo. Ve čtyřiapadesáté minutě se dostali do rychlého brejku, který zakončil střelou k levé tyči ŠTĚPÁN KUCHYNKA a srovnal na 5:5. Na počátku šedesáté minuty to vypadalo, že nerozhodný stav vydrží až do konce třetí periody a zápas dojde do prodloužení. Všechno bylo ale jinak. V čase 59:20 ujeli domácí a PATRIK MAĎAR svou prudkou střelou propálil Lavingera – 6:5. Pro hosty to byla studená sprcha. Vrchlabí si své těsné vedení už uhlídalo a na domácím ledě bralo všechny tři body.

HC Vrchlabí – HC Děčín 6:5
(1:1; 3:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 20. Bláha (Oppelt, Šimoníček), 28. Šťastný (Filip), 32. deCarvalho (Bláha, Martin Klement), 33. Šťastný (Mrňa, Filip), 50. Bláha (deCarvalho), 60. Maďar (Jebavý, Jirků) – 1. Kuchynka, 24. Havlíček (Oliverius), 31. Kuchynka (Vaněk), 37. Kuchynka (Kment), 54. Kuchynka (Vaněk, Havlíček)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Procházka, Molnár, Vaněk, Hříbal, Vegner, Klement, Kvaček – Musil, Volráb, Vacek – Havlíček, Oliverius, Kuchynka – Drnec, Faigl, Fojt – Strnad, Kment

Vendula Zdražilová, HC Děčín