Rubriky
Sport Zprávy

Ironman Franci Vichy 2015

VichyO víkendu 29/30. Srpna 2015 se ve Francouzském Vichy konaly prestižní triatlony celosvětové série Half Ironman a Full Ironman s účastí členů Triade Děčín, kteří opět potvrdili bojovného ducha.

Celá akce byla situována přímo v centru lázeňského města Vichy, plaváním začal závod ve vodách rozlehlé řeky L’Allier. druhá, cyklistická část, probíhala na jednom respektive dvou okruzích  ve velmi větrném počasí a závěrečný běh se konal v centru města a lázeňské kolonády. Panovalo tropické slunečné počasí a teplota dosahovala 35-38C.

V sobotu byla na programu distance polovičního Ironmana  tedy 1,9km plavání, 90km na kole a závěrečných 21km běhu, duo závodníků Daniela Pešková a hostující člen Daniel Galandr, který měl premiéru jak na dane distanci tak v triatlonu celkově, se zhostili svého úkolu s velkým úspěchem a dokončili v časech 6:22 respektive  4:59 což v daných podmínkách byl velmi dobrý výkon.

V neděli byla na programu distance celého Ironmana  tedy 3,8km plavání, 180km na kole a závěrečných 42km běhu, trio závodníků Jitka Jirušová, která měla premiéru na celém Ironmanu a byla v očekávaní, zda daný závod v tak složitých podmínkách zvládne absolvovat a veteráni Vladimír Pešek a Marek Peterka se také postarali o kvalitní reprezentaci a dobré jméno Triade Děčín.

Jitka Jirušová dokončila svůj první nejdelší triatlon ve vynikajícím čase 13:38 a stala se tak oficiální držitelkou titulu Ironman a hlavně krásným příkladem pro své dětské svěřence, které trénuje ve Fajn Studiu v Maroldovce. Tímto doufáme, že přivede další příznivce k tomuto těžkému, ale krásnému sportu a gratulujeme k tak famóznímu prvnímu Ironmanu, speciálně v tak těžkých podmínkách.

Vladimír Pešek měl bohužel zdravotní komplikace v samém závěru cyklistiky a radši po 10km běhu odstoupil ze závodu což bylo velmi rozumné rozhodnutí vzhledem k vedru, které se stále stupňovalo. Nevedlo se bohužel Marku Peterkovi, který nesplnil očekávaní a dokončil v čase 11:08.

Gratulujeme a děkujeme za dobrou reprezentaci.

Nezapomeňte 16.září se koná tradiční dětský duatlon – info na www.decinsportfest.cz

Triade Děčín