Rubriky
Dětem Sport Zprávy

Duatlon pro děti v Děčíně

detsky duatlonVe středu 16. září se konal v Děčíně na Mariánské louce závod v duatlonu pro děti, který uspořádal triatlonový oddíl Triáde Děčín a Nadační fond Tomáše Slavaty a byl jednou z akcí celorepublikové série, kde závodí i děti z dětských domovů, které Tomáš Slavata podporuje a ukazuje jim cestu životem pomocí sportu.

Do závodu odstartovalo nakonec přes 170 dětí ve věku od 2 do 15 let. Rozděleny byly do 6 kategorií. Díky Tomáši Slavatovi jsme mohli i dětem, které nemají vlastní kolo, ho zdarma zapůjčit.

Závod měl bezvadnou atmosféru, ke které přispělo příjemné počasí a děti závodily ze všech svých sil. Po té co absolvovaly svou trať v rozložení běh – cyklistika – běh, čekalo na každého z nich občerstvení a diplom. Pro ty nejlepší byly připraveny i věcné ceny a vyhlášení na stupních vítězů.

Vítězové: děti 2-5 roky – Jakub Stehlík (odrážedlo) a Jeroným Libich (kolo);chlapci 6 let –Jakub Nádvorník; dívky 6 let – Anna Amálie Burdová, dívky do 8 let – Tereza Stehlíková, chlapci do 8 let – Peterka Marek; dívky do 10 let – Veronika Kikalová; chlapci do 10 let – Jan Horník; dívky do 12 let – Viola Šafaříková; chlapci do 12 let – Adam Závěrka; dívky do 15 let – Ivana Boháčová; chlapci do 15 let – Miloš Macek

detsky duatlonVítězové byli nakonec všichni, kdo se aktivně zúčastnili a užili si krásné odpoledne v příjemné atmosféře a mezi fajn lidmi.

Stále můžete jakoukoliv částkou podpořit nákup kol, které se v rámci celé tour rozdávají a Nadační Fond Pomoci vaši částku znásobí. Veškeré info ke sbírce naleznete zde: http://nfpomoci.cz/projekty/byt-jiny-neni-spatny/

Zároveň Triade věnuje po všech akcích znova finanční částku na handicapované děti, celkem za své trvaní to je již téměř 200 000,-Kč – Děkujeme rodičům za podporu při zaplacení dobrovolného startovného. Jsme rádi, že díky Vašemu závodění, mohl předseda oddílu Triade Marek Peterka předat finanční příspěvek formou šeku rodičům malého Kryštofa Bumby.

Jednalo se o poslední letošní akci pro děti pořádanou Triade Děčín a příští rok se na vás těšíme znova.

Děkujeme partnerům Triade Děčín a to Všeobecné zdravotní pojišťovně, společnosti ČEZ, týdeníku Princip, Děčínskému deníku, radiu North music a za ceny pro vítěze Marku Libichovi za SKI Bartoň.

Poděkování patří všem, kteří tento závod pomáhali organizovat a to především Tomáši Slavatovi zakladateli celého seriálu, členům oddílu Triade  za velkou sportovní tak organizační úroveň a také rodičům, kteří přivedli své děti na sportovní akci.

Info, foto a výsledky na http://www.decinsportfest.cz

Na závěr bychom chtěli upozornit na akci 18. 10. 2015 WINTERMAN – mezinárodní extrémní triatlon na Ironmanských  distancích , který bude startovat v našem městě Děčín a finišovat na Libereckém Ještědu, info na : http://www.czxtri.com/about-race/ záznam bude v České televizi.

Fotogalerie…

Triade Děčín , Marek Peterka