Rubriky
Sport Zprávy

Analýza soupeřů BK Děčín v přípravě na novou sezonu

bk-decin-vs-nh-ostravaVálečníky čeká v letošní přípravě na novou sezonu Kooperativa NBL několik zajímavých zahraničních soupeřů i utkání s USK Praha. V následujícím přehledu vám tedy jednotlivé soupeře děčínské družiny představíme.

Přípravné zápasy odstartují Děčínští proti Chemnitzu, hrajícímu druhou nejvyšší soutěž v sousedním Německu. Tento výběr je tradičním soupeřem BK Děčín v přípravných utkáních. S Chemnitzem se Válečníci střetli v přátelském utkání i loni, kdy před svými fans zvítězili 82:80 (nejvíce bodů Děčína: Tucker 20, Jelínek 15, Kaša 13).

Ve druhém přípravém mači se Vyoral a spol. střetnou se silným polským týmem a vicemistrem tamní soutěže, Turowem Zhořelec. Zhořelec hrál v loňské sezoně nejprestižnější soutěž starého kontinentu Euroligu. Loni též opět postoupil do finále polské ligy, kde však v rozhodujícím pátém klání padl se Zielonou Gorou a v nové sezoně tak na něj zbyla „pouze“ účast ve FIBA Eurocupe Cupu.

19. a 20. září odjedou Válečníci na turnaj do německého Würzburgu, kterého se kromě Děčína zúčastní ještě domácí tým, Bayreuth a Gotha. V prvním zápase se Děčínští střetnou s Bayeruthem, který hraje Bundesligu a v uplynulé sezoně v jeho dresu nastupoval i reprezentační křídelník Lukáš Palyza. V minulém ročníku se tento celek dlouho držel ve hře o bundesligové play-off, kam však ale nakonec nepostoupil.

Druhý den turnaje se svěřenci kouče Budínského střetnou s jedním z dvojice Würzburg – Gotha. Prvně jmenovaný tým se po roce vrací do německé nejvyšší soutěže a Gotha je předním celkem druhé německé ligy, jež se v minulém ročníku této soutěže probojovala až do semifinále, v němž však prohrála s Jenou.

Na dalším turnaji, který se bude hrát 26. a 27. září v polské Wroclawi za účasti domácího Slasku, Turowu Zhořelec a VEF Rigy, se děčínská družina vyhne souboji s lotyšským celkem. V úvodním špílu turnaje se tak děčínští hráči utkají se Slaskem Wroclaw, což je tradiční polský tým, který se před několika lety „reinkarnoval“ po úplném krachu, v loňské sezoně se opět probojoval do vyřazovacích bojů a patří ke špičce polské ligy. V nadcházejícím ročníku bude Slask hrát, stejně jako český mistr z Nymburka, FIBA Eurocupe Cup.

Druhé utkání odehrají Válečníci se Zhořelcem. Tohoto polského soupeře jsme vám již představili o několik řádků výše.

První říjnový den čeká děčínskou ekipu přípravné utkání proti poslednímu zahraničnímu soupeři, který bude opět z Polska a nese název Polfarmex Kutno. Kutno bylo v loňské sezoně polské nejvyšší soutěže nováčkem a dlouho se drželo v boji o play-off, kam se však nakonec nedostalo. V klubu také vloni působilo děčínským fans dobře známé duo: ex-ústecký bombarďák Kwamain Mitchell a reprezentační „čtyřka“ Patrik Auda.

Generálku na Kooperativa NBL sehrají svěřenci Pavla Budínského 5. října proti jedenáctému týmu uplynulého ročníku tuzemské nejvyšší soutěže, pražskému USK. Tento zápas se bude hrát v Praze na Folimance za zavřenými dveřmi.

Přehled přípravých zápasů BK Děčín v kostce:
11.9.2015 BK Děčín – BV Chemnitz 99ers (18 hodin)
15.9.2015 Turow Zhořelec – BK Děčín
19.-20.9.2015 Turnaj v německém Würzburgu (účast Würzburg, Bayreuth, Gotha)
26.-27.9.2015 Turnaj v polské Wroclawi (účast Slask Wroclaw, Turow Zhořelec, VEF Riga)
1.10.2015 BK Děčín – Polfarmex Kutno (18 hodin)
5.10.2015 BK Děčín – USK Praha (hraje se za zavřenými dveřmi)

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta