Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoU Růžové
DĚČÍN – Drobná hotovost v odstaveném osobním vozidle pod Růžovským vrchem přilákala pozornost neznámého lapky, jenž se jí zmocnil užitím násilí. Poničení dveře vozu a chybějících 450,- Kč v drobných mincích přivolali na místo události ve středu 29.7.2015 v podvečer hlídku děčínských policistů. Oprava poničené části auta vyjde zhruba na dvacet tisíc českých korun. Případem se zabývají policisté z OOP Děčín – Město, kteří nedávný incident prošetřují s ohledem na přečin krádeže a poškození cizí věci.

Přešlap za přešlapem
VARNSDORF – I v létě policisté čelí krádežím v obchodech. Varnsdorfští strážci zákona v těchto dnech šetří krádež alkoholu v tamním nákupním středisku. Mladý zákazník se pokusil pronést pokladnami láhev Metaxy bez zaplacení. Ukázalo se, že muž se již podobných přešlapů v minulosti dopustil, a tak jeho cesta ke konečnému verdiktu o trestu bude lemována přísnějším pohledem zúčastněných stran. Zboží v hodnotě 399 Kč bylo vráceno na prodejnu a případ byl označen za přečin krádeže.

Kde skončilo?
ČESKÁ KEMANICE – Českokameničtí policisté přijali letos ve čtvrtek třicátého července oznámení o možné krádeži, ke které mělo dojít během posledních červencových dní v Jetřichovicích. Z garáže místní nemovitosti zmizelo pracovní i zahradní nářadí v řádech deseti tisíců českých korun. Cesta neznámého nenechavce byla lemována také poničenými věcmi, které policisty přivedly k podezření ze spáchání přečinu krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

Přišel o mobil
VARNSDORF – Kam s mobilem, když už i z kapsy kalhot, které má člověk na sobě, nevysvětlitelně zmizí ? Policisté z OOP Varnsdorf prošetřují oznámení místního obyvatele, který se na ně obrátil s informacemi o možné krádeži. Při návštěvě varnsdorfské pizzerie přišel o mobilní telefon zn. Samsung Galaxy Trend plus v hodnotě přesahující dva tisíce českých korun. V černém aparátu byla SIM karta bez kreditu. Při příchodu do restaurace telefonní přístroj měl v kapse svých kalhot. Když z ní odcházel, už se po něm sháněl. Bezúspěšně.

Sedmkrát a dost!
RUMBURK – Rumburským policistům skončil v rukou třiatřicetiletý muž z Varnsdorfu, který usedal za volant i přes vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. V období od září 2014 do března 2015 byl sedmkrát policisty zastaven a kontrolován na různých místech Šluknovského výběžku. Vždy seděl za volantem a řídil osobní motorová vozidla, ačkoliv právě k této činnosti není až do 27. dubna letošního roku oprávněn. Policisté jeho překročení zákona sloučili v jeden prohřešek v podobě přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a třicátého července letošního roku jej z jeho spáchání obvinili. Neposednému řidiči hrozí až tříletý trest odnětím svobody.

Děčín 31. července 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín