Rubriky
Sport Zprávy

Železný knedlík letos rekordní

zelezny knedlikZa nádherného a slunného počasí se v sobotu 1. 8. 2015 postavilo rekordních více než 130 závodníků na trať 9.ročníku oblíbeného triatlonu „Iron Dumpling – Železný knedlík“.

Závodníci se poprali s proudem řeky Labe, poté je čekala cyklistická část včetně přebrodění řeky Ploučnice. Závěrečný pětikilometrový běh byl za teplém počasí důkladnou prověrkou pevné vůle triatlonistů.

Celkovými vítězi se stali Mariana Sopoušková a Tomáš Kolařík.

V ostré konkurenci se neztratili děčínští borci z pořádajícího oddílu Triade – v absolutním pořadí skončil na 3.místě Petr Rouček a na 1. místě v kategorii 40-49 let Marek Peterka následovaný na 2.místě Pavlem Roučkem, Jitka Jirušová obsadila ve své kategorii krásné 3.místo stejně jako Vladimír Pešek.

Akce patřila k vrcholům letošního sportovního léta, závod je mezi veřejností populární také díky triatlonu pro mládež, který byl jednou z akcí celoroční série závodů pořádaných Triade Děčín.

Do závodu odstartovalo nakonec rekordních 56 dětí ve věku od 2 do 15 let. Rozděleny byly do 5 kategorií.

Závod měl bezvadnou atmosféru, ke které přispělo příjemné počasí a děti závodily ze všech svých sil. Po té co absolvovaly svou trať v rozložení plavání – cyklistika – běh, čekalo na každého z nich občerstvení a diplom. Pro ty nejlepší byly připraveny i věcné ceny a vyhlášení na stupních vítězů.

Vítězové: děti 4-6 let – Amálie Hašková a František Musil , dívky a chlapci 7-8 let – Lenka Hoskovská a Marek Peterka, dívky a chlapci 9 -10 let – Eliška Zítková a Lukáš Kreutzer , dívky a chlapci 11-12 let – Sára Stašková a Jiří Tuž, dívky a chlapci 13-14 let – Barbora Tužová a Milan Mileret.

Vítězové byli nakonec všichni, kdo se aktivně zúčastnili a užili si krásný den v příjemné atmosféře a mezi fajn lidmi.
Poděkování patří všem, kteří tento závod pomáhali organizovat a to především ředitelům obou závodů Ivanovi Parlesákovi a Jaroslavovi Hauzírkovi , členům oddílu Triade a všem dobrovolníkům za velkou sportovní tak organizační úroveň a také rodičům, kteří přivedli své děti na sportovní akci.

Děkujeme partnerům Triade Děčín a to společnostem Vesta realitní kancelář, Bonduelle, Stavby Jožák, AutoCont, Audo Viktoria, Jotto, Rock Empire, Kovo Děčín, Interkov, ČEZ, Bohemia Cargo, Panflex, Granettte a dalším za podporu.

Jednalo se o další letošní akci pořádanou Triade Děčín a bude následovat 22. 8. Gastonův memoriál a v září duatlon pro mláděž. Triade Děčín je jedním z největších pořadatelů závodů v Děčíně.

Zároveň Triade věnuje po všech akcích finanční částku na handicapované děti, celkem za své trvaní to je téměř 200 000,-Kč – Děkujeme partnerům a všem za podporu.

Info, foto a výsledky na www.zeleznyknedlik.cz, www.decinsportfest.cz