Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 23.8.2015 v 22:25 hod. oznámil občan, že v bytě v domě v ul. Kyjevská v DC9 je slyšet hrozný řev.
Na místo byla vyslána hlídka MP, která oznámení potvrdila a pokusila se kontaktovat nájemnici bytu, ze kterého se křik ozýval. Po zaklepání na prosklené vchodové dveře bytu se za nimi ukázala postarší žena, která se okamžitě před strážníky začala obnažovat a sprostě nadávat slovy: „policajti zasraný, můžete mi vylízat tu mojí námořnickou ku….“. Během této produkce byla několikrát vyzvána zákonnou výzvou, aby zanechala svého jednání a aby prokázala svou totožnost. Po několika minutách žena otevřela dveře, vyšla ven a snažila se na jednoho ze strážníků zaútočit. Jelikož žena neuposlechla zákonné výzvy, aby zanechala svého jednání a pokračovala dál ve svém agresivním chování, byla hlídkou naložena do služebního vozidla a převezena na obvodní oddělení Policie ČR, kde bylo zjištěno, že se jedná o šestapadesátiletou ženu. Hlídka o události sepsala úřední záznam a věc předala k vyřízení příslušnému správnímu orgánu.

Dne 23.8.2015 v 00:07 hod. spatřila hlídka MP v DC5 v ulici Práce na zemi ležícího motorkáře a opodál ležela jeho motorka. Motorkář, později zjištěný osmnáctiletý mladík z Děčína, byl při vědomí, komunikoval a stěžoval si na bolest lokte pravé ruky. Na místo byla ihned přivolána zdravotnická záchranná služba a hlídka PČR. Posádka sanity převezla mladíka do nemocnice na ošetření. Řešení události převzala hlídka PČR.

Dne 22.8.2015 v 20:42 hod. požádala PČR o pomoc při pátrání po dvou mladících, kteří před budovou hlavního vlakového nádraží v DC4 odcizili jiné osobě mobilní telefon a poté z místa utekli. Popis pachatelů byl předán hlídkám MP a obsluze kamerového systému. Hlídka MP společně s hlídkou PČR projížděla ul. Divišova, kde byli spatřeni dva mladíci, kteří odpovídali popisu. Hlídky oba mladíky převezly na obvodní oddělení Policie ČR, která řešení události převzala.

Dne 21.8.2015 v 21:32 hod. oznámil občan, že před domem v DC32 v ulici K.H.Borovského se nachází jeho podnapilý švagr, který zde tropí hluk. Hlídka MP zjistila totožnost značně opilého muže. Jednalo se o osmadvacetiletého muže z Děčína. Dotyčný uváděl, že se rozešel s přítelkyní a že si něco udělá. Na místo byla přivolána záchranná služba, jejíž posádka muže odvezla do nemocnice. Na žádost lékaře doprovodil sanitku jeden ze strážníků.

Dne 21.8.2015 v 06:00 hod. oznámila žena, že ve vchodě Finančního úřadu v ul. Řetězová v DC1 leží nějaký bezdomovec. Hlídka po příjezdu na místo zjistila, že se jedná o strážníkům dobře známého osmašedesátiletého bezdomovce. Hlídka jej probudila a z místa vykázala.

Zdroj: MP Děčín