Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 3.8.2015 v 04:30 hod. si hlídka MP v ul. Předmostí v DC5 všimla podezřelého vozidla Renault, jehož řidič kličkoval po komunikaci. Hlídka vozidlo před kruhovým objezdem zastavila a zjistila totožnost řidiče, z jehož dechu byl silně cítit alkohol. Jednalo se o jednadvacetiletého muže z Litoměřic. Hlídka u řidiče, který uvedl, že nevlastní řidičský průkaz, provedla orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Ta ukázala hodnotu 1,35 promile. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení záležitosti převzala.

Dne 2.8.2015 v 08:50 hod. oznámil pracovník ostrahy hypermarketu v DC4, že v prodejně se pohybuje několik zlodějů, kteří kradou potraviny.
Hlídka MP po příjezdu na místo kontaktovala pracovníka ostrahy, který v prostoru za pokladnou zadržel muže s odcizenými čokoládami. Jednalo se o třiadvacetiletého muže z Ústí nad Labem. Muž odcizil 45 ks čokolád v celkové hodnotě 2470,- Kč. Vzhledem k tomu, že muž nebyl v posledních třech letech za podobný skutek trestán, hlídka s ním přestupek proti majetku vyřešila uložením blokové pokuty.

Dne 1.8.2015 v 03:30 hod. si hlídka MP při kontrolní činnosti v DC4 všimla ležícího muže před hernou v ul. Prokopa Holého. Muž nebyl schopen řeči, nepohyboval se a byl pozvracený. Hlídka jej uložila do stabilizované polohy a přivolala záchrannou službu. Ta muže odvezla do nemocnice na další vyšetření. Na žádost lékařky asistovala hlídka MP při jeho převozu.

Dne 31.7.2015 v 14:15 hod. požádal strážník mimo službu o vyslání hlídky MP ke sběrnému dvoru v DC4, kde zadržel podezřelého řidiče. Hlídka po příjezdu na místo zjistila, že řidič ohrožoval svoji riskantní jízdou ostatní účastníky silničního provozu, proto jej strážník začal sledovat a u sběrného dvora jej zastavil. Za volantem seděl třicetiletý muž z Děčína. Muž hlídce přiznal, že má vysloven zákaz řízení. Řešení záležitosti převzala PČR.

Zdroj: MP Děčín