Rubriky
Sport Zprávy

Klášterec si s chutí zastřílel a Medvědům uštědřil další desítku

klasterecMedvědi Klášterci porážku neoplatili, naopak znovu prohráli a opět to bylo s desítkou. Domácí zvítězili 10:5. Nutno podotknout, že Medvědi do Klášterce jeli s okleštěnou sestavou, nehrála ani celá první formace.

Hned v úvodu první třetiny, na počátku třetí minuty otevřeli Klášterečtí skóre, když se v přesilové hře přesně trefil JAN HAMMERBAUER – 1:0. Za necelé dvě minuty se domácí dokázali prosadit podruhé. Svou aktivitu korunoval gólem JIŘÍ VLASTNÍK a zvýšil na 2:0. Medvědům se v útoku nedařilo a spíše to byli oni, kdo se musel bránit dalším útokům domácích. Ve dvanácté minutě už inkasovali potřetí. ONDŘEJ TOUŠEK zužitkoval přesnou přihrávku od Andrese a bylo to 3:0. Ani nadále se Medvědům nedařilo dostat se do blízkosti Tichého branky a do konce první třetiny se jim nepodařilo na tři inkasované góly odpovědět. Naopak Klášterec nadále hrozil před Lavingerem, ale ani on už neskóroval.

Po dvaadvaceti odehraných vteřinách ve druhém dějství mohl do odkryté branky Děčína skórovat Hrdlička, ale trestuhodně tuto šanci zahodil. V sedmadvacáté minutě se už také radoval Děčín. Dvěma slepenými góly se dostal na dostřel Klášterci. Nejprve se prosadil TOMÁŠ FAIGL – 3:1 a po něm o pár sekund později také MICHAL OLIVERIUS – 3:2. Medvědi tak byli zpátky ve hře. Jenže prakticky hned na to znovu Děčín inkasoval, a to rovnou tři branky v rozmezí necelé minuty a půl. MICHAL KOBLITZ využil přesilovou hru a vrátil domácím dvoubrankový náskok – 4:2. Následně po buly znovu operovali před hostující brankou domácí a k dorážce se po jedné akci dostal MAREK JÁCHYM a už to bylo znovu o tři branky – 5:2. To však nebylo ještě všechno. Další přesný zásah poslal do medvědí klece JAN HAMMERBAUER a bylo to 6:2. Na brankostroj Klášterce pak v závěru druhé periody navázal dobrou střelou JAN HAVLÍČEK, jenž snížil na 6:3. Dvaadvacet sekund před vypršením druhé třetiny ještě měli k dispozici trestné střílení Klášterečtí, ale Nguyen ho proměnit nedokázal.

Ve 43. minutě třetí třetiny vystřelil od modré čáry MARTIN KVAČEK a jeho střela skončila za zády domácího brankáře – 6:4. Jenže domácí znovu dali další dva góly těsně po sobě o minutu později. JIŘÍ VLASTNÍK zvýšil na 7:4 a po něm hned na 8:4 přidal další přesnou trefu VLADISLAV VRTEK. Na tyto branky opět odpověděli Medvědi, když ŠTĚPÁN KUCHYNKA poslal svou ránu do odkryté klášterecké klece – 8:5. Jenže to bylo opět ze strany Děčína vše. V sedmapadesáté minutě totiž neproměnil nařízené trestné střílení Bejšovec. Naopak Klášterec ještě dvakrát zatížil děčínské konto. DANKO DEVERI měl před sebo odkrytou branku a nebyl pro něho problém zasunout puk za brankovou čáru – 9:5. A necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny se prosadil LADISLAV NGUYEN a uštědřil tak Medvědům potupnou desítku – 10:5. Děčín tak ve dvou utkáních po sobě inkasoval další debakl.

HC Klášterec nad Ohří – HC Děčín 10:5 (3:0, 3:3, 4:2)
Branky a nahrávky: 3. Hammerbauer (Jáchym), 4. Vlastník, 12. Toušek (Andres, Neuman), 29. Koblitz (Hrdlička, Vrtek), 30. Jáchym (Ptáčník, Mála), 30. Hammerbauer (Andres), 44. Vlastník (Neuman, Kozák), 45. Vrtek (Ptáčník), 57. Deveri (Vrtek), 59. Nguyen (Toman, Ptáčník) – 27. Faigl, 27. Oliverius, 38. Havlíček (Vegner), 43. Kvaček (Rubeš, Kuchynka), 47. Kuchynka (Faigl, Oliverius)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Kaltenböck, Michajličenko, Vegner, Oliverius, Kuchynka, Faigl, Havlíček, Chládek, Rubeš, Bejšovec, Strnad, Fojt, Hořčička, Kvaček

Vendula Zdražilová, HC Děčín