Rubriky
Sport Zprávy

I ve druhém přípravném utkání Medvědi padli

CMUDWj7UEAEF3Yr.jpg-largeKe druhému přátelskému utkání přijeli na děčínský led Vlci z Jablonce, kteří ač prohrávali o dvě branky, nakonec dokázali vývoj utkání otočit a dovést ho i do vítězného konce.

První třetina začala vyloučením na děčínské straně, když za katr putoval Volráb za zdržování hry. Početní výhodu hosté ale využít nedokázali. Naopak Medvědi se v oslabení dokázali dostat do šance, kdy střílel na Stejskala Vacek. Brankář Jablonce však člena děčínské první formace vychytal. Přízemní střelou ho ohrozil také Kment, ale jeho lapačka byla na místě. Vážnější akce na straně Vlků se zrodila z Tondrovy střely, jenž dorážel střelu Bříšky k pravé tyčce děčínské klece. Ale také Šticha ukázal svůj brankářský um a bravurním zákrokem Tondra vychytal. V prvním dějství dominovali především oba brankáři, kteří kryli svá brankoviště. I když na obou stranách bylo k vidění několik slibných šancí, branka v této části hry nepadla.

Na počátku druhé periody dostal dvouminutový trest Kment za hákování, ale ani tuto výhodu Vlci nevyužili. Krátce po jeho návratu z trestné lavice to byli Medvědi, kdo se ujal vedení v tomto zápase. V čase 23:25 přetavil pěknou kombinační akci děčínské první formace DANIEL VOLRÁB, jenž nechytatelnou střelou překonal Stejskala v brance Vlků – 1:0. Hosté se na inkasovanou branku snažili zareagovat, vyrovnat se jim však zatím nepodařilo. V polovině utkání operoval nebezpečně v předbrankovém prostoru Vacek, ale nadvakrát se mu skórovat nepovedlo. To mu však nemuselo vůbec vadit, neboť se právě RADIM VACEK prosadil o chvilku později, když v samostatné akci prostřelil jabloneckého brankáře – 2:0. Vlci se však nevzdali a podařilo se jim snížit na rozdíl jediné branky. MARTIN TONDR využil přesilovku a rázem byli hosté znovu zpět ve hře – 2:1. V závěru druhé třetiny ještě vyfasoval trest Vegner a hosté se trefili z další početní výhody. KAMIL BŘÍŠKA se zorientoval před domácí brankou a Šticha musel lovit puk ze své sítě podruhé – 2:2.

Medvědi se v poslední části snažili vrátit si své vedení zpět, ale marně dobývali jabloneckou svatyni. Asi největší šance byla k vidění v devětačtyřicáté minutě, kdy Vacek zavezl kotouč do hostujícího teritoria, kde mu najížděl Faigl. Toho prvně jmenovaný vybídl svou přihrávkou ke skórování, ale Stejskal vytasill další bravurní zákrok. Místo toho během chvíle dostali třetí gól Medvědi. Před KAMILEM BŘÍŠKOU zívala chvíli odkrytá branka Děčína, čehož jablonecký útočník využil a poslal svůj tým do vedení – 2:3. Domácím se nedařilo vyrovnat. Šance, které si vytvořili, vždy končili na Stejskalovi. Dvě minuty před koncem třetí periody si vzala děčínská lavička oddechový čas a bylo nad slunce jasné, že se pokusí o hru bez brankáře. Po vhazování v medvědím teritoriu se Děčínští dostali k puku a mířili do útoku. Šticha po domluveném signálu mířil na střídačku. Ovšem Jablonečtí ve svém pásmu vybojovali puk a okamžitě mířili před domácí branku. V tu chvíli se už Šticha neměl šanci vrátit zpět, a tak KAMIL BŘÍŠKA poslal puk do opuštěné branky – 2:4 a zpečetil tak vítězství Vlků. Navíc v zápase dokonal čistý hattrick.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec 2:4 (0:0, 2:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 24. Volráb (Faigl, Vacek), 33. Vacek – 36. Tondr (Nevyhoštěný, Bříška), 40. Bříška (Pavlů), 51. Bříška (Tondr), 59. Bříška (Tondr)

Sestava HC Děčín:
Šticha (Kácha) – Molnár, Horčička, Hříbal, Vegner, Klement, Michajličenko – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Kment, Fojt – Drnec, Chládek, Buďa – Bačák

Vendula Zdražilová, HC Děčín