Rubriky
Sport Zprávy

Hokejisté Děčína poprvé v přípravě zvítězili. Buldoky z Řisut porazili 7:4

řisutyDalším zápasem pokračovala série přípravných utkání hokejistů Děčína před novou sezónou. Tentokráte na děčínský led dorazili Buldoci z Řisut, pro které to bylo vůbec první utkání od zahájení přípravy na ledě.

A na začátku utkání to bylo trochu znát. Od prvních minut byli lepším týmem Medvědi, kteří se tlačili před branku Řisut. Jejich aktivitu korunoval první brankou RADIM VACEK, jenž tak dlouho operoval před hostující brankou, až za záda Ilašenka propadla jeho přízemní střela – 1:0. Zanedlouho mohl jednobrankový náskok zvýšit Oliverius, ale jeho projektil bravurně zlikvidoval brankář Buldoků. Hosté postupně začali vystrkovat růžky a i oni se dostávali do pěkných akcí. V jedné takové se ocitl Brém, jenž si najel až před Káchu, ale děčínskou klec jen těsně minul. Na počátku šestnácté minuty už ale bylo vyrovnáno. PETR VESELÝ ve své samostatné akci dokázal prostřelit domácího gólmana a mohlo se tedy začínat znovu od začátku – 1:1. A aby toho nebylo málo, minutu před odchodem do šaten ještě opět udeřili Řisutští. VOJTĚCH BUTOR nedal domácím šanci a svou přesnou trefou otočil stav utkání na stranu svého celku – 1:2.

V úvodu druhé periody se do větší šance dostal Faigl, když pálil z mezikruží na Ilašenka, ten však vytáhl bravurní zákrok a děčínského šikovného útočníka vychytal. O chvíli později už se ale domácí dokázali trefit. MILAN BUĎA svou nekompromisní střelou doslova zavěsil puk do hostující sítě a Děčínu se zase lépe dýchalo – 2:2. V polovině utkání pak další gól přidal JAN KMENT, jenž se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou Řisut a dorazil za Ilašenkova záda střelu svého spoluhráče – 3:2. Děčínští si tak vrátili zpět své vedení a nadále se snažili o další branku, která by jim dala klid. Ta přišla za minutu a půl z hole TOMÁŠE FAIGLA. Ten se u modré čáry obtočil dokola a zavezl puk až před Ilašenka. Následnou střelou mu poté nedal vůbec žádnou šanci a na straně Děčína se zrodil dvoubrankový náskok – 4:2. Po čtvrté brance pak opustil hostující brankoviště Ilašenko a šanci dostal Sovák. Buldoci měli ještě šanci v přesilové hře, když byl vyloučen Buďa, ale snížit na rozdíl jediného gólu se jim do konce druhé třetiny už nepovedlo.

Šest minut ze třetího dějství stačilo Medvědům na další trefu. Ti nejprve ubránili své oslabení, aby se po návratu Budi z trestné lavice stejný hráč podílel na pátém gólu. Buďa totiž uvolnil DAVIDA RUBEŠE, jenž zasunul puk za bezmocného Sováka – 5:2. Děčínská první formace po trefě Rubeše doslova rozebrala obranu hostí a JAROSLAV HAŠEK poslal puk do poloodkryté branky Řisut – 6:2. Hosté se však nevzdali a okamžitě poté snížili na rozdíl tří branek. TOMÁŠ SLAVÍČEK mířil přesně do černého. Podél pravého mantinelu se rozjel na Káchu a prudkou střelou ho překonal – 6:3. A když se Buldokům v šestapadesáté minutě podařilo vsítit zásluhou VOJTĚCHA BUTORA kontaktní gól na 6:4, vypadalo to, že se ještě vrátí do zápasu a s utkáním něco udělají. Jenže opak byl pravdou. O minutu později se totiž znovu ukázal šikovný DAVID RUBEŠ, kterého do zakončení poslal svou přihrávkou Hašek a Medvědi vedli opět tříbrankovým rozdílem – 7:4. Na tento stav už nikdo nezareagoval, a tak po konci utkání svítil na ukazateli skóre konečný výsledek 7:4. To znamenalo jediné, a sice, že Medvědi se poprvé v přípravě radovali z vítězství.

HC Děčín – HC Řisuty 7:4 (1:2, 3:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 4. Vacek (Volráb), 25. Buďa (Faigl), 30. Kment, 31. Faigl (Buďa), 46. Rubeš (Buďa, Oliverius), 48. Hašek (Volráb), 57. Rubeš (Volráb, Hašek) – 16. Veselý, 19. Butor (Veselý), 49. Slavíček, 56. Butor (Fortelka)

Sestava HC Děčín:
Kácha (Lavinger) – Klement, Molnár, Kaltenböck, Buďa, Kvaček, Michajličenko, Horčička – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Rubeš – Bačák, Kment, Fojt – Bejšovec

 

Vendula Zdražilová, HC Děčín