Rubriky
Dětem Sport Zprávy

1. ročník Hokejové školy Petra Tenkráta za námi

hokejova skolaV sobotu 1.8. byl ukončen 1. ročník Hokejové školy Petra Tenkráta. Kempu se během 14 dní zúčastnilo na 90 dětí, z toho i tři hráči z Finska, jenž měli možnost trénovat dvakrát denně na ledě i mimo led. Na ledě se o hráče starala vždy pětice trenérů a trenér brankářů, na suchu se o dopolední program staral někdejší hráč HC Děčín Daniel Došlý, odpolední program vyplňovali trenéři z jiných sportů, jako je box (Václav Němeček a Václav Polák), nebo aerobic (Jitka Jirušová). Pro odpočinek a zpestření celého týdne jsme využili i děčínský Aquapark, kde se hráči pořádně vyřádili. Na závěr každého týdne měli hráči možnost vyzkoušet si pomůcky z tréninkového centra HFL, jako je například radar na měření rychlosti střelby, radar na měření času bruslení a další.

Nutno podotknout, že hokejová škola nebyla pouze pro děti, ale i hráče hobby hokeje a hráčky ženského hokeje, tato skupina ve večerních hodinách trénovala pod dohledem trenérů hokejové školy. Naši trenéři byli pro nadšení a přístup hráčů k tréninku velice spokojeni!

Na hokejovou školu přijalo pozvání také několik zajímavých hostů, na ledě byl s dětmi patron školy Petr Tenkrát, brankář NHL Michal Neuvirth, hráč NHL Jiří Tlustý, extraligový hráči Michal Trávníček, Karel Kubát, Robin Hanzl, Michael Petrásek a Václav Pletka.

Závěr bychom chtěli velice poděkovat všem trenérům, vychovatelům a lidem, kteří se podíleli na organizaci celého kempu, v neposlední řadě pak sponzorům jimiž jsou Město Děčín, Chemotex, Ing. Valdemar Grešík, Polabské Mlékárny a.s., Helena Hanzlová, He-Fi pekařství.

Zdroj: HC Děčín