Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoTo byla jízda!
RUMBURK – Šestatřicetiletý muž z Rumburku už odpočívá ve vazbě. Tam ho dovedla jeho smělost, se kterou nastoupil do odemčeného vozidla parkujícího na Lužickém náměstí v Rumburku. S vozidlem zamířil do Horního Jindřichova. V Chřibské natankoval a ujel bez placení. V Srbské Kamenici svou divokou jízdu završil dopravní nehodou. Z místa nehodu utekl. O hodinu později byl policejní hlídkou lapen v obci Nová Oleška, odkud putoval do policejní cely. O den později, čtrnáctého července letošního roku, si vyslechl sdělení obvinění pro přečin neoprávněného užívání cizí věci. Soudce vyhověl návrhu na vzetí obviněného do vazby, do které dorazil v policejním voze následujícího dne.

Těžil bez povolení
DĚČÍN – Ve čtvrtek šestnáctého července letošního roku obvinili policisté dvaačtyřicetiletého muže z Děčína. Ten se v příštích měsících bude zpovídat z pokácení jedenácti vzrostlých stromů v Prostředním Žlebu, které měl pokácet v období od března do května letošního roku. Jednalo se především o buky, duby, smrky a javory. Zástupci poškozené společnosti vyčíslili škodu na dvacet a půl tisíce českých korun. M9stní strážci zákona případ prošetřují s ohledem na přečin krádeže.

Dojel…
ČESKÁ KAMENICE – Českokameničtí policisté zastavili během čtvrteční silniční kontroly řidiče osobního vozidla, který usedl za volant, jak se později ukázalo, bez řidičského průkazu. Navíc měl vysloven dvojitý zákaz řízení motorových vozidel. Přistižený muž dobrovolně následoval hlídku na českokamenickou policejní služebnu, kde mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Jeho další přešlap muži zákona zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení.

Ulovil cigarety
RUMBURK – Benzínovou čerpací stanici v Jiříkově navštívil začátkem letošního července nevítaný zákazník. Jeho prostřednictvím zmizelo z tamních regálů pět kartónů cigaret. Jejich hodnota se pohybuje v tuto chvíli kolem čtyř tisíc českých korun. Policisté z obvodního oddělení v Rumburku pracují na zjištění a odhalení všech okolností možného přečinu krádeže, které by mohly vynést na světlo důležité informace k osobě nevítaného lapky.

Zmizela nafta
VARNSDORF – Místní strážci zákona pracují od čtvrtka šestnáctého července letošního roku na případu možné krádeže, ke které mohlo dojít v Horním Podluží. Z palivové nádrže odstaveného zemního stroje zmizelo během několika dní sto litrů motorové nafty, jejíž úbytek v přepočtu na peníze odpovídá zhruba třem tisícům českých korun. Oprava poničených částí palivové nádrže vyjde jejího majitele na dva a půl tisíce českých korun. Na případu pracují policisté z obvodního oddělení ve Varnsdorfu.

Děčín 17. července 2015
nprap. Petra Trypesová