Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoVždyť tu byla!
DĚČÍN – Před pár dny oznámil muž pracující v Děčíně, že během svých pracovních povinností v Podmokelské ulici přišel o peněženku s doklady a finanční hotovostí. Ztráta byla převedena řečí čísel do částky téměř patnácti a půl tisíce českých korun. Chybějící doklady budou zneplatněny a nahrazeny novými. Patnáct tisíc v korunách už mu zřejmě ale nikdo nevrátí. Děčínští policisté sobotní událost prověřují s ohledem na přečin krádeže.

S alkoholem za volantem
ČESKÁ KAMENICE – Místní policisté při sobotní silniční kontrole odhalili prohřešek. Řidič v bílém Transportéru na výzvu policistů reagoval, ale vzápětí čelil dýchacímu přístroji zn. Dräger. Po orientační dechové zkoušce ukázal přes dvě promile alkoholu v dechu řidiče v obou případech. Další jízda mu byla zakázána a v budoucnu bude čelit šestatřicetiletý muž následkům přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V sázce je zákaz činnosti, ztráta svobody až na jeden rok nebo peněžitý trest.

V mžiku byla pryč
KRÁSNÁ LÍPA – Prozradí něco místo činu ? Obsluha krásnolipské restaurace v Pražské ulici se potýká se ztrátou kasírtašky, která z volně přístupných prostor zmizela v noci z neděle na pondělí 13. července 2015. Obnos ve výši téměř jedenácti a půl tisíce českých korun zřejmě smělého lapku potěšil. Policisté z obvodního oddělení policie v Krásné Lípě případ řeší s ohledem na přečin krádeže.

Vycucané nádrže
VARNSDORF – Do areálu varnsdorfské firmy ve Studánce zřejmě zavítal nevítaný návštěvník. Pracovníci společnosti v pondělí ráno třináctého července zjistili násilné vniknutí do areálu a posléze i chybějící pohonné hmoty v odstavených strojích a nákladních vozidlech. Podtrženo, sečteno, chybí motorová nafta v hodnotě sedmi tisíc českých korun a tisícovku bude stát oprava poničených věcí. Policisté ubírají především směrem přečinu krádeže.

Chybí jí auto
DĚČÍN – V noci z neděle na pondělí třináctého července letošního roku zmizelo ze Stoliční ulice pod Kvádrberkem zaparkované vozidlo zn. Škoda Fábia. Červený automobil s ústeckými registračními značkami ohodnotila jeho majitelka na 160.000,- Kč. Policisté vyhlásili celostátní pátrání a zajistili blokaci platných dokladů od chybějícího auta. Jednou z variant, které mohou celou věc osvětlit, je také přečin krádeže. Na případu pracují policisté z Děčína.

Zoufalé skutky
RUMBURK – Rumburští policisté měli co dočinění s mladým mužem z místních hvozdů, který se z důvodu neutišitelné životní situace potuloval po okolí Rumburku a hledal, co se dá odcizit. Potřeboval peníze. V prvním případě ho oslovila dětská skluzavka na zahradě mateřské školy. Nelenil a pokusil se jí odnést. Cesta s úlovkem neubíhala hladce, a tak skluzavka skončila v křoví a on následně v rukou policistů. O pár dní později se opakoval podobný scénář. Potkal kamaráda a chtěl se k němu připojit. Odskočil si do přilehlé zahrady, kde si v bazénu plulo nafukovací lehátko s palmou. I tentokrát byl při snaze ho odcizit vyrušen druhou osobou. Lehátko skončilo v zahradě a mladý muž opět v rukou policistů. Ti mu letos třináctého července sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a oba prohřešky řeší ve zkráceném přípravném řízení. O dalším vývoji rozhodne státní zástupce.

Děčín 15. července 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín