Rubriky
Zprávy

Vyzkoušejte zdarma elektrobus

elektorbusCestující v Děčíně budou moci poprvé využít jízdu elektrobusem. Na trase Autobusové nádraží – zastávka Myslbekova a zpět bude totiž od 20. července do 3. srpna jezdit ve zkušebním provozu elektrobus EBN. Vyzkoušet jízdu budou obyvatelé města moci vždy v pracovní den mezi 8 a 14 hodinou. Zkušební provoz autobusu je pro cestující zdarma.

Dopravní podnik města Děčína, a.s. se dohodl na zkušebním provozu jednoho elektrobusu – EBN 8 od společnosti SOR pro městský provoz. Elektrobus SOR EBN 8 je dvoudvéřový autobus s délkou 8m, šířkou 2,525m a výškou 2,92m, který má kapacitu 16 míst k sezení a 35 k stání s jedním bezbariérovým prostorem pro přepravu invalidního vozíku nebo dětského kočárku.

Vozidlo je vybaveno elektrickým motorem o výkonu 120 kW s maximální rychlostí 80 Km. Na jedno nabití ujede elektrobus podle výrobce 150 až 180 kilometrů v městském provozu. Autobus je z velké části nízkopodlažní a je vybaven mechanickou plošinou na nástup a výstup invalidního vozíku nebo kočárku. Při svém provozu neprodukuje žádné emise a je velmi tichý.

Zdroj: Magistrát města Děčín