Rubriky
Sport Zprávy

Tomáš Vyoral je nominován na B-kemp mužské reprezentace!

tomas-vyoral-je-nominovan-na-b-kemp-muzske-reprezentaceRozehrávač Válečníků Tomáš Vyoral byl za výborné výkony v uplynulé sezoně KNBL odměněn pozvánkou na reprezentační B-kemp.

Dvaadvacetiletý plejer odehrál v BK Děčín dosud dvě sezony. Své předpoklady naznačil a basketbalový um začal rozvíjet již ve své první sezoně ve válečnickém dresu, ale naplno svůj talent a potenciál ukázal v právě uplynulé sezoně.

Děčínskému celku pod vedením kouče Pavla Budínského pomohl 190 vysoký borec k historickému úspěchu, když klub se právě v roce, kdy slaví 70 let od svého založení, probojoval poprvé v historii do finále Národní basketbalové ligy!

V něm sice prohrál 0:3 na zápasy s obhájcem titulu z Nymburka, ale historicky první stříbro mu již nikdo nevzal. Navíc Stria a spol. přihodili stejně cenný kov i v Hyundai F-4 Českého poháru, kde ve finále nestačili na Ariete Prostějov.

Před finále tuzemské nejvyšší soutěže s Nymburkem navíc kvůli zranění do USA odcestoval druhý rozehrávač týmu, Anthony Tucker, takže na Tomášových bedrech byla před vrcholem sezony – již v mladém věku – velká odpovědnost, kterou však zvládl více než obstojně, což oceni i trenér Budínský.

Výkony rodáka z německého Weissenfelsu neunikly samozřejmě očím trenérů, kapitánů, manažerů ligových týmů a odborných novinářů, kteří je v anketě Hvězdy Kooperativa NBL 2014/2015 ocenily v kategorii hráč s největším zlepšením, kterou Tomáš ovládl! A neunikly ani pozornosti reprezentačního kormidelníka Ronena Ginzburga, jenž držitele stříbra z ME do 16 let povolal na reprezentační B-kemp.

A jaké měl vlastně odchovanec Sokola Pražského v uplynulé sezoně KNBL statistiky? Z 53 možných zápasů jich odehrál 52, v nichž na kurtu průměrně strávil 28,2 minuty a připsal si 11,3 bodu a 3,8 asistence.

Kompletní nominaci „áčkového“ i „béčkového“ týmu – včetně rozpisu přípravných zápasů – najdete v článku na http://www.cbf.cz/ostatni/kratke-zpravy/v-brne-probiha-reprezentacni-b-kemp-acko-pocita-se-vsemi-hvezdami.html.

Foto: Luděk Černý (Princip)
Zdroj: www.bkdecin.cz