Rubriky
Turisti Zprávy

Národní park lze díky Street View prohlížet i virtuálně

G_Street_View parkČeské Švýcarsko, 8. 7. 2015 Výlety do národního parku České Švýcarsko si mohou návštěvníci od června letošního roku lépe plánovat pomocí služby Google Street View. Služba, kterou uživatelé znají z Map Google, zahrnuje především záběry silniční sítě, kterou uživatelé mohou virtuálně prohlížet. V rámci edice Special Collects však proběhlo pomocí speciálních zařízení také nasnímkování některých kulturních památek a turistických cest. V národním parku České Švýcarsko se jedná o cesty z Mezní Louky k Pravčické bráně a dále ke Třem pramenům a o okruh přes Jetřichovické vyhlídky. Snímkování proběhlo v létě 2014 pomocí přenosného zařízení Google Trekker.

“Samotné snímkování zabralo pouhé dva dny, kdy operátor Trekkeru pořídil tisíce záběrů dvou hojně navštěvovaných pěších tras,” říká Pavel Benda, ředitel Správy národního parku České Švýcarsko, a dodává: “Čekání na zpracování a propojení záběrů určitě stálo za to. Návštěvníci nyní mohou s předstihem nahlédnout, na co se mohou během svých výletů těšit.”

Další místa v národním parku a jeho předpolí, která na Mapách Google dosud pro virtuální prohlížení k dispozici nejsou, najdou návštěvníci na internetových stránkách správy parku www.npcs.cz, konkrétně v sekci Galerie – Virtuální prohlídky.

Odkazy:
Google Street View – vyhlídky u Pravčické brány
Google Street View – Rudolfův kámen

Virtuální prohlídky:
Pravčická brána a okolí
Českokamenicko

Zdroj: www.npcs.cz