Rubriky
Zprávy

Městská policie rozšiřuje kamerový systém o dvacet jedna nových kamer

Městská policie rozšiřuje kamerový systém o dvacet jedna nových kamer

MP Decin_kamerovy systemCelkem dvacet jedna nových kamerových bodů budou mít nově k dispozici strážníci děčínské městské policie. A navíc za velmi výhodných podmínek. Nový kompletní kamerový systém městu půjčila bezplatně společnost Sony. Po pěti letech město celý kamerový systém v hodnotě několika milionů korun za symbolickou cenu jeden tisíc korun odkoupí.

„Šlo o mimořádnou příležitost, neboť firma Sony a její systémový integrátor, společnost IPsecure.cz, se rozhodovala mezi několika městy. Děčín byl nakonec úspěšný. Městu zbývalo zainvestovat do přenosových tras,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

V současné době technici napojují jednotlivé kamerové body, což ještě několik týdnů potrvá, než se dořeší technické detaily. Kamerový systém v současné době funguje v testovacím provozu. „Během této doby ještě můžeme nasbírat řadu podnětů od obsluhy kamerového systému a strážníků a provést některé dílčí úpravy,“ vysvětlil Horák.

Dvacet jedna nových kamerových bodů doplní stávající kamerový systém a kvalitněji pokryje rizikové lokality. Nově budou strážníci sledovat lokalitu Děčína II, ulici Krátkou nebo prostor za vlakovým nádražím a bude např. i rozšířeno pokrytí kamerami v děčínské čtvrti Boletice. „Kamerový systém je dlouhodobě jedním z nejúčinnějších preventivních opatření. Jakmile budou všechny kamery v ostrém provozu, chceme po městě ještě rozmístit cedule s
upozorněním, že prostor je monitorován kamerami. Věřím, že nový systém výrazně přispěje ke zvýšení pocitu bezpečí obyvatel, kteří se v v minulosti v anketách vyjadřovali jednoznačně pro další rozšiřování kamerového systému,“ dodal Horák.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín